Een goede nachtrust is belangrijk

 Een goede nachtrust is belangrijk

Om goed te presteren door de dag heen dan is een goede nachtrust heel erg belangrijk. Na een goede nachtrust sta je op en heb je weer voldoende energie om door te gaan met je dagelijkse bezigheden. Het kan soms wel voorkomen dat je om bepaalde redenen wat minder goed slaapt en met enkele aanpassingen kan je weer terug naar een goede nachtrust.

Zorg voor een goed bed

Voor een goede nachtrust is een goed bed een van de belangrijkste dingen om te hebben. Met een goed bed wordt ook wel bedoeld dat je een goed matras hebt dat niet te zacht maar ook niet te hard is. Het matras moet een goede ondersteuning bieden aan je rug en je mag er geen pijnen aan overhouden wanneer je op staat. Behalve een goed matras is ook een goede kussen belangrijk. De laatste tijd heb je speciale kussen van foam die de vorm van je nek aannemen. Na een goed matras en kussen moet je ook zorgen voor een goede deken om je in de avond lekker mee te dekken.

Uitkijken naar een goed matras

Wil je uitkijken naar een goed matras kan je online even kijken naar de verschillende reviews die mensen hebben achtergelaten over hun ervaringen over de Emma matrassen. Waar kan je terecht voor een goed matras dat niet te duur is en voldoet aan alle voorwaarden die je nodig hebt voor een goede nachtrust. Tegelijkertijd kijk je ook uit naar wat men zegt over de verschillende kussens en lekkere dekens. Je kan dan voor jezelf nagaan welke voor jou de beste keus is en welke ook nog past in je budget.

Zet de schermen uit

Heel veel mensen hebben de neiging om nog even op de mobiel bezig te zijn en door sociale media te scrollen terwijl ze al in bed liggen. Het wordt beweerd dat het niet bevorderlijk is voor een gezonde nachtrust. Om nog vlak voor het slapen gaan nog bezig te zijn op de mobiel houdt je hersenen actief bezig. Dit brengt met zich mee dat je niet snel in de slaapmodus komt om goed in slaap te vallen. Wat je kan proberen is om een uur voordat je van plan om te gaan slapen alle schermen van de tv en de telefoon uit te doen. Zorg ervoor dat je je mobiel, je laptop of tablet wegzet. Moet je überhaupt toch even erop gaan voor iets belangrijks dan is het verstandig om het licht van je scherm echt heel laag te stellen of je kan overschakelen op nachtmodus. Dit licht zal minder belastend zijn voor je hersenen. Zorg ook voor een goede temperatuur in de kamer. Het is beter dat de kamer iets te koud is dan warm. Je kan dan rustig even een raampje open doen wanneer je gaat slapen. Op deze manier krijg je dan ook voldoende zuurstof naar binnen en is de kamer lekker koel.

Genoeg uren slaap

Een goede nachtrust heeft niet alleen te maken met hoeveel uren je per nacht slaapt maar hoe effectief je slaap echt is. Tijdens het slapen krijgen de hersenen de kans om zich als het ware te reinigen. Gezonde hersenen hebben slaap nodig. Tijdens het slapen worden alle door de dag heen opgedane kennis verwerkt en kan je hetgeen wat je overdag hebt geleerd beter onthouden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*