3 tips voor de kleine slaapkamer

3 tips voor de kleine slaapkamer

Niet iedereen is gezegend met een grote slaapkamer. Het inrichten van een kleine slaapkamer kan nog wel eens wat moeilijkheden veroorzaken. Het is niet alleen belangrijk dat de slaapkamer gezellig en sfeervol wordt ingericht, maar het moet ook praktisch zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat alle benodigde meubels in de ruimte worden verwerkt? Hoe vind je de juiste balans tussen praktisch en sfeervol in een kleine slaapkamer?

Ga jij binnenkort op zoek naar nieuwe slaapkamermeubels bij Stuntbed of wil je je kleine slaapkamer eens een frisse oppepper geven? Hier zijn 3 tips om je op weg te helpen!

1.      Gebruik multifunctionele meubels

Door het groeiende woningtekort zien we ook dat woningen steeds kleiner worden gebouwd. Hierdoor blijft er meer ruimte over om extra woningen toe te kunnen voegen. Dat zorgt er tegelijkertijd voor dat meubelmakers creatiever moeten zijn. Dit resulteert in de toenemende hoeveelheid multifunctionele meubels. Maak hier dankbaar gebruik van als je de kleine slaapkamer gaat inrichten.

Multifunctionele meubels zijn grote meubelstukken die voor meerdere doeleinden kunnen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een kledingkast en bureau in één, maar ook als iets simpels als een kledingkast met extra opbergruimte en spiegel. Ook een opberg boxspring kan van pas komen. Dit is een boxspring (één van de populairste bedden van dit moment!) die extra opbergruimte biedt. Hier kun je eenvoudig wat beddengoed, dekbedden, kussens of andere zaken in opbergen. Zo houd je de slaapkamer overzichtelijk, opgeruimd en sfeervol. En dat zonder extra ruimte in beslag te nemen.

2.      Gebruik lichte kleuren

Het kleurgebruik is in de kleine slaapkamer van essentieel belang. Maak met name gebruik van lichte kleuren. Deze laten de ruimte optisch groter lijken. Dit betekent overigens niet dat je enkel wit mag gebruiken. Zeker niet wanneer je dit al geen leuke kleur vindt. Wit is natuurlijk ook heel steriel. Ook andere lichte kleuren hebben gelukkig hetzelfde effect. Denk bijvoorbeeld aan mooie pasteltinten. Laat je creativiteit de vrije loop en vermijd zoveel mogelijk de donkere kleuren.

Wil je toch wat donkere kleuren toevoegen? Doe dit dan enkel met accessoires en laat het grote geheel zo licht mogelijk.

3.      Zo min mogelijk spullen

Less is more is al jaren een ware trend in de interieurwereld. Het gebruik van zo min mogelijk spullen past helemaal bij de huidige trends. Tegelijkertijd is het ook nog eens de beste keuze voor kleinere ruimtes. Probeer deze zo min mogelijk vol te plaatsen. Hoe meer meubels en accessoires, hoe kleiner de ruimte oogt. Maak daarom liever gebruik van grotere, multifunctionele meubels dan dat je allemaal meubels los in de ruimte plaatst. Vraag je dus bij alles af of een dergelijk meubelstuk wel echt noodzakelijk is. Moet je die televisie bijvoorbeeld wel in de slaapkamer plaatsen? Zal hier echt naar gekeken worden? En is die extra plant wel nodig? Of staat deze alleen in de weg?

Maak bij de aanschaf van ieder decoratie- en meubelstuk eerst de afweging of het daadwerkelijk iets toevoegt aan de ruimte. Zoniet, laat het dan. Zo bespaar je eenvoudig ruimte en oogt de slaapkamer veel minder rommelig.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*