5 Tips om elke ruimte effectief op te vullen

boxspring

Tapijten, tafels, banken, stoelen, schilderwerk, vloeren, woondecoratie, raambekleding – er zijn zoveel dingen waarmee je rekening moet houden bij het inrichten van jouw interieur. Maar er zijn ook enkele eenvoudige trucs die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat jouw huis samenhangend is en dat alles er samen goed uitziet. Lees de volgende 5 tips om elk interieur met stijl te vullen!

Een interieurontwerp is een zeer belangrijk onderdeel van het huis. Het kan de hele look en feel van het huis maken of breken. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je je interieur vult met stukken die voor jou werken. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om al deze items te vinden die perfect bij elkaar passen. Hieronder vind je de de beste tips voor het effectief op vullen van jouw interieur.

1: Houd rekening met jouw levensstijl

Alleen omdat iets er afzonder goed uitziet, wil nog niet zeggen dat het zal worden gebruikt, dus het is belangrijk om te overwegen hoe vaak mensen een item zien. En of ze het ook daadwerkelijk in jouw huis zouden gebruiken.

2: Evalueer wat je al hebt

Het is slim om te beginnen met beslissen welke stukken je al in huis hebt en probeer deze aan te vullen door meer bijpassende stukken te kopen. Als je met meerdere mensen in huis woont is het altijd verstandig om eerst even te overleggen voordat je zomaar voor iedereen een beslissing neemt.

3: Verdeel het interieur met lichte lijnen

Zorg ervoor dat jouw huis niet te druk overkomt want dit kan negatieve effecten hebben op jouw gemoedstoestand. Doordat het in jouw huis overvol kan lijken, kan jij deze toestand psychisch ook overnemen. Het is dus zaak om lichte en open ruimtes te creëren zodat jij ook interne rust kan ervaren.

4: Laat je vormen elkaar overlappen

Het kan zomaar zijn dat je hebt gekozen voor een bepaalde print of vorm als basis. Het is dan heel raar om opeens een aparte tafel naar een grote bank te zetten. Een visgraat tafel naar een ovale vorm woondecoratie zal niet mooi staan en complimenteert elkaar niet.

5: Denk goed na over de verhoudingen

Het is belangrijk om in te calculeren hoeveel ruimte je hebt en je daarop verhoudingen tussen verschillende soorten meubilair meenemen in je keuzes. Als je een klein huis hebt zal deze snel overvol lijken als er bijvoorbeeld een enorme bank midden in de woonkamer staat. Of wanneer je een enorm huis hebt is het niet logisch om erg kleine tapijten of mini bijzet tafels te hebben.

Bonus tip: Voeg ronde vormen toe

Het toevoegen van ronde vormen aan jouw interieur kan de look en feel van jouw huis enorm verbeteren. Het geeft het ook een vrouwelijker gevoel, wat om vele redenen gunstig kan zijn. Ronde vormen hebben een rustgevend effect op de geest, dus hoe meer rondingen je in huis hebt, hoe meer ontspannen je je zult voelen. Ook kunnen ronde vormen worden gebruikt om prachtige samenhang te creëren in een kamer zodat alles aan elkaar wordt verbonden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*