Tips voor een goede nachtrust

Tips voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is erg belangrijk, het zorgt ervoor dat we weer fit de dag kunnen beginnen en vol energie al onze dagelijkse bezigheden kunnen uitvoeren. Maar wat als je nu voor een langere tijd minder goed slaapt? Wellicht is er dan iets anders aan de hand en kun je dit met kleine aanpassingen weer verhelpen. Slaap jij ook slechter de laatste tijd en ben je toe aan een goede nachtrust? In dit artikel geven we je graag een aantal tips over wat je hier aan kunt doen!

Goed bed

Laten we beginnen bij het bed, want deze is essentieel als het gaat om een goede nachtrust. Hiermee willen we zeggen dat je een goed matras moet hebben die niet te hard en niet te zacht is. Deze moet je rug goed kunnen ondersteunen, zonder dat je pijnklachten krijgt. Verder is een kussen ook erg belangrijk. Zorg ervoor dat je nek niet te veel gebogen ligt als je op je kussen ligt. Tegenwoordig heb je van die speciale foam kussens die de vorm aannemen van je nek. Verder is je deken ook erg belangrijk. Veel mensen hebben een vierseizoenendekbed. Dit kan soms nog te warm of te koud zijn. Zorg er daarom voor dat je een goede deken hebt, van bijvoorbeeld slaap kalm.

Leg schermen weg

Hoe verleidelijk het ook is om nog een uurtje door social media te scrollen als je in bed ligt, het is niet erg goed voor je nachtrust. Het houdt je hersenen namelijk actief, waardoor je dus niet snel in die slaapmodus zult vallen. Probeer daarom een uur voordat je gaat slapen geen schermen meer te zien. Dus leg je telefoon weg, je laptop en tablet. Mocht je dit niet willen, dan is het verstandig om het licht van het scherm zo laag mogelijk te zetten. Tegenwoordig hebben apparaten ook de optie voor geel licht, voor de nachtmodus. Dit gele licht is minder belastend voor je hersenen in tegenstelling tot blauw licht.

 

Temperatuur in de kamer

Verder is de temperatuur in de slaapkamer erg belangrijk. Hierbij is het beter als je kamer net iets te koud is dan te warm. Je kunt daarom het beste een raampje open zetten tijdens het slapen. Zo komt er niet alleen voldoende zuurstof in de kamer, het blijft ook nog eens lekker koel. Dit hoef je natuurlijk niet te doen als het buiten vriest, maar je kunt het beste niet de verwarming aanzetten tijdens het slapen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*