Waarom kiezen voor een elektrisch verstelbaar bed?

Waarom kiezen voor een elektrisch verstelbaar bed?

S’ morgens lekker uitgerust wakker worden zonder lichaamspijnen, ja dat is toch de wens van iedereen? Veel lichaamsklachten hebben als oorzaak een verkeerde lighouding, of een verkeerd matras of bed. De technologie is zo ver, dat er tegenwoordig bedden gemaakt zijn die je naar wens kunt verstellen. Deze bedden werken op stroom en worden daarom elektrische bedden genoemd. Elektrische bedden worden veelal gebruikt in ziekenhuis, door bedlegerige mensen, mensen met een fysieke beperking of seniore burgers die slecht ter been zijn.

Elektrische bedden zijn veel duurder dan normale bedden. Als je op het punt staat eentje aan te schaffen is het belangrijk om verschillende verkopers van bedden met elkaar te vergelijken. Vaak genoeg hebben deze bedrijven, zoals Beter Bed, de mogelijkheid om hun assortiment online te bekijken. Het handige hiervan is dat je na kunt gaan wat anderen vonden van de verschillende aanbieders. Door een kijkje te nemen op Luminablog of een soortgelijk platform, kom je erachter waar je jouw bed het beste kunt kopen. Klanten geven via deze media hun meningen, delen hun ervaringen en geven soms zelfs ook advies.

Gebruik elektrische bedden voor patiënten

Elektrische verstelbare bedden worden voor diverse doeleinden gebruikt. Echter kennen deze bedden hun oorsprong vanuit de gezondheidszorg. Ze worden ook wel ziekenhuisbedden genoemd, omdat deze bedden speciaal ontworpen zijn voor ziekenhuispatiënten of mensen die hulpbehoevend zijn. De bedden zijn namelijk elektronisch te bedienen, meestal met een remote control. Verder hebben zij speciale matrassen, die flexibel buigbaar en duurzaam dienen te zijn. De meest gebruikte type matrassen voor elektrische bedden zijn de zogeheten memory foam, latex foam, hybride en luchtbedden.

Zo kun je het bed hoger of lager stellen, of de aparte delen, zoals het hoofd, de rug, en de benen in een lagere of hogere stand zetten. Dit vergemakkelijkt de verzorging, voor zowel de patiënt als de ziekenverzorger. Bij het baden is het erg handig om de persoon in de gewenste stand te plaatsen. Ook tijdens het eten kan zo een persoon gemakkelijker slikken in een hogere stand aan de hoofdzijde. Elektrische bedden dragen ook bij aan een verbeterde ademhaling en bloedcirculatie. Verder helpt het ook doorligwonden voorkomen, doordat de persoon regelmatig van stand kan verwisselen.

Voordelen van elektrische bedden

Hoewel elektrische bedden wat duurder zijn dan normale, worden deze bedden toch veel gebruikt om de vele voordelen. Deze bedden zijn niet alleen geschikt voor zieke of hulpbehoevende mensen, maar zijn ook erg handig voor bijvoorbeeld mensen met rugklachten of zwangere vrouwen. Daarnaast is zo een bed handig om bijvoorbeeld in een ontspannen houding naar de televisie te kijken. Het is verder ook bewezen dat het liggen op een elektrisch bed voor vermindering van hoofdpijn bij het opstaan kan zorgen. Het verbetert verder ook de spijsvertering en draagt bij tot vermindering van die lastige brandende maagzuren. Slapen in de juiste stand vermindert ook slaapapneu. Dit is een aandoening, waarvan het meest voorkomende symptoom snurken is. Verbetering van de slaapapneu heeft als voordeel dat je uitgerust wakker wordt, je minder vaak slaperig voelt en ook minder snel geïrriteerd raakt. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*