Waarom steeds meer mensen vlees bij de boer kopen

Veel mensen kopen Vlees van de boer omdat ze dit lekker vinden. Een streekproduct is nu eenmaal vele malen verser als het stukje vlees uit de supermarkt. Maar ook steeds meer boeren besluiten om vers vlees te verkopen. Dit doen ze om de massaproductie te stoppen en eerlijke prijs te kunnen krijgen voor hun vee. Het is wel een stukje duurder omdat de behandeling van het vee vele malen duurder is. Gelukkig is de samenleving wel bereid om hiervoor te betalen. De meeste mensen zeggen dat zij best wat extra willen betalen als er ook aan het welzijn van de dieren wordt gedacht. We leven immers in een nieuwe generatie waarvoor het milieu steeds belangrijker wordt. 

Het verhaal achter dit vlees

Het verhaal begint bij de boer. Hij of zij zal de dieren moeten aanschaffen en gaan verzorgen. Dit doen ze met uiterste zorgvuldigheid. Ook wordt er steeds meer een liefdevolle behandeling gebruikt. Alleen op deze manier kan de volgende generatie hier ook van genieten. Zo worden de dieren naast gras ook met mais en voedzame kruiden gevoerd. Daarnaast kunnen ze op voldoende afstand van elkaar leven. dit zorgt voor een stressvrij en en onbezorgd leven. Ook chemische stoffen zoals kunstmest worden steeds meer uit de buurt gehouden van deze dieren. De meeste mensen noemen dit ook wel het andere vlees. maar gelukkig wel in de positieve zin dat het beter smaakt. Je kunt dit vlees vaak kopen op een Biologische boerderij.

Hoe jij kan bijdragen aan een duurzamere samenleving

Jij kan bijdragen aan een beter milieu en een betere samenleving. Dit doe je door verantwoord je spullen in te kopen bij bijvoorbeeld een biologische boerderij. Zij dragen zorg voor de dieren en ze krijgen genoeg aandacht. Maar daarnaast worden ze ook verantwoord gevoed en uit de buurt gehouden van chemicali├źn. Zo hebben de dieren een onbezorgd leven gehad voor ze in de schappen belangen. Maar zonder tussenkomst van andere heb je ook een smaakvolle beleving van het vlees. Samen maken wij het verschil in de maatschappij voor de toekomstige generatie. De kleinschalige productie zorgt voor het doorbreken van de vicieuze cirkel. Zo hoeft er niet meer veel gereden te worden. Het prijsverschil is nihil en je hebt toch een groenere stukje vlees.

De grootste voordelen hiervan

Als je vlees bij de boer gaat kopen dan zie je hoe het vee zijn leven doormaakt in de meeste gevallen. Je kan zien of ze veel in de wei zitten of dat ze juist opgehokt zitten. De boeren krijgen daarom niet voor niets veel positieve feedback. Vaak gaan ze nog een stapje extra verder tot biologische boerderij. Dan vermijden ze het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Ook worden de dieren uit de buurt gehouden van mest zodat ze niet besmet kunnen raken met ontlasting van andere dieren. De boeren zijn namelijk ook voorstander van het verdwijnen van massaproductie. De dieren hebben zo een fit en gezond leven en dit kan je dan ook een dierwaardig leven noemen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*