Zo kies je de beste raambekleding voor in de slaapkamer

Zo kies je de beste raambekleding voor in de slaapkamer

Een goede nachtrust valt of staat met de keuze voor de juiste raamdecoratie. Het is daarom van essentieel belang dat jouw keuze past bij het decor en bovenal de functionaliteit van de slaapkamer. Dit blijkt in de praktijk vaak lastiger te zijn dan gedacht. Veel vormen van raambekleding verduisteren niet voldoende, waardoor de nachtrust onnodig verstoord wordt. Daarnaast is het aanbod tegenwoordig zó groot dat het simpelweg te lastig wordt om altijd de juiste raambekleding te vinden.

Ben jij benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en heb je inmiddels al heel het web afgespeurd, maar kom je er maar niet uit? Maak dan gebruik van de volgende tips. Zo vind je eenvoudig de beste raambekleding voor in de slaapkamer.

De juiste uitstraling

Naast de functionaliteit van de raambekleding is het ook belangrijk dat de uitstraling on point is. Hierbij is het belangrijk om naar de totale sfeer in de slaapkamer te kijken. Hoe zal jij deze het beste omschrijven? Hou je van een romantisch tintje of maak je juist gebruik van landelijke of stoere accenten? Op basis van je huidige woonstijl kan je al heel veel verschillende soorten raambekleding afstrepen. Het is immers van belang dat de raambekleding goed past bij je huidige interieur.

Hou er natuurlijk wel rekening mee dat gordijnen doorgaans langer hangen dan dat jij geniet van je woonstijl. Als je een keer de boel volledig om wilt gooien, is het dan ook minder prettig als je die kwalitatieve raambekleding ook aan de kant moet zetten omdat ze simpelweg niet meer passen. Kies daarom bij voorkeur voor raambekleding die bij vrijwel iedere stijl passen, zodat je hier daadwerkelijk jaren plezier van kunt hebben.De juiste uitstraling

Kies voor verduistering

Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat een verduisterde slaapkamer enorm veel voordelen oplevert voor de nachtrust en de fysieke- en mentale gezondheid? Zo is aangetoond dat mensen die in een verlichte slaapkamer slapen eerder depressies ontwikkelen en overdag minder goed functioneren. Dit komt omdat ze (ongemerkt) vaker wakker zijn dan de mensen die in een verduisterde slaapkamer slapen. En zoals we allemaal weten is een goede nachtrust van essentieel belang voor zowel de fysieke- als de mentale gezondheid. Zonder voldoende slaap kunnen we niet functioneren, blijven we niet gezond en zullen we prikkelbaarder en ongelukkiger zijn. Kies voor verduistering

Genoeg redenen dus om verduistering erg belangrijk te vinden in de slaapkamer. Dit is op verschillende manieren te verkrijgen. De meest gebruikte vorm van raambekleding in de slaapkamer zijn rolgordijnen. Dit komt met name omdat ze bij heel veel verschillende type ramen geplaatst kunnen worden. Of je nu op zoek bent naar een rolgordijn voor velux dakraam of een rolgordijn voor een gigantisch raam in de master bedroom. Werkelijk alles is mogelijk. Wanneer je kiest voor een rolgordijn is het wel belangrijk om voor een gordijn met zijprofielen te kiezen. Doe je dit niet, dan kunnen er alsnog lichtstralen aan de zijkanten van het gordijn naar binnen komen. Zelfs als je al een zeer verduisterende stof gebruikt. Probeer dit te voorkomen en sluit de zijkanten af. Zo geniet je van totale duisternis en een goede nachtrust.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*