3 tips voor een gezellige en sfeervolle slaapkamer

slaapkamer

We komen allemaal wel eens voor het moment te staan waarop we de slaapkamer in z’n geheel moeten aanpakken. Bijvoorbeeld omdat je een nieuwe woning betrekt of omdat je simpelweg je oude slaapkamer compleet wilt vernieuwen. Als de kamer leeg is, zal je al snel merken dat het opnieuw inrichten van een slaapkamer niet gemakkelijk is. Want waar begin je? En waar moet je aan denken?

 Op het gebied van slaapkamers is er ontzettend veel te vinden. Zoek maar eens naar slaapkamerinterieurs op Pinterest. Je zal direct overspoeld worden met ideeën. Maar hoe leuk je sommige ideeën ook vindt, het is niet altijd even praktisch. Daarom is het belangrijk om eerst eens kritisch naar de ruimte te kijken. Hoe groot is deze? Wat kun je er precies in kwijt? En naar welke stijl ben je op zoek? Hier vind je 3 tips om jouw (nieuwe) slaapkamer sfeervol en gezellig aan te kleden.

1.      Koop meubels in dezelfde stijl

Probeer er zoveel mogelijk voor te zorgen dat alle meubels in de slaapkamer over dezelfde stijl beschikken. Zo creëer je eenheid en rust in de ruimte. In de meeste winkels is het gelukkig dan ook mogelijk om een totale set te kopen. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om zelf losse meubels aan te schaffen. Dat vraagt echter wel de nodige kennis.

Hou er wel rekening mee dat je over het algemeen goedkoper uit zult zijn als je meubels bij verschillende winkels koopt. Bovendien is het dan ook mogelijk om enkele meubels bij een kringloopwinkel of via een particuliere aanbieder tweedehands aan te schaffen. Wil je er zeker van zijn dat je voldoende harmonie creëert? Neem dan een foto of een klein meubelstuk in dezelfde stijl mee. Zo is het gemakkelijker om te vergelijken en kan je wellicht zelfs om de hulp vragen van de winkelier of aanbieder van het product.

2.      Persoonlijke sfeer

De slaapkamer persoonlijker maken, kan best lastig zijn. Je wilt in de slaapkamer immers niet al te veel decoraties gebruiken. Een overdaad aan accessoires kan de rust in de ruimte verstoren. En laat dat nu net hetgeen zijn wat van essentieel belang is voor een goede nachtrust.

Toch is het wel belangrijk om enkele persoonlijke elementen in de slaapkamer toe te voegen. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je subtiel een persoonlijke touch kunt aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van mooie fotolijsten in dezelfde stijl als de rest van het interieur. Creëer een speelse look met fotolijstjes in verschillende afmetingen en stel jouw meest dierbare foto’s tentoon. Denk aan foto’s van het gezin, je favoriete vakantiebestemmingen of bijzondere gebeurtenissen. Zo wordt de slaapkamer in één klap een stuk sfeervoller.

fotolijsten

3.      Tips voor een kleine slaapkamer

We zijn niet allemaal gezegend met even grote slaapkamers. Dit levert dikwijls problemen op. Niet alleen door ruimtegebrek, maar ook op het gebied van styling. Want hoe zorg je er voor dat je in een slaapkamer niet alleen alle benodigde meubels kunt plaatsen, maar ook nog eens voor voldoende sfeer zorgt?

Ons advies: probeer de ruimte optisch groter te laten lijken. Dit doe je bijvoorbeeld door het gebruik van spiegels aan de wanden. Niet allen handig om je outfit nog even te checken voordat je naar buiten gaat, maar ook om de ruimte optisch te vergroten. Maak daarnaast zo veel mogelijk gebruik van lichte kleuren en multifunctionele meubels. Zo richt je een kleine slaapkamer eenvoudig stijlvol en praktisch in.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*