Tips voor een opgeruimde en rustgevende slaapkamer

Slaapkamer

In de slaapkamer is rust van essentieel belang. Dit is de plek waar je heerlijk kunt ontspannen na een lange dag. Je rust kunt pakken om vervolgens weer met frisse moed op te staan om een nieuwe dag te beginnen. Dan is het natuurlijk niet bevorderlijk wanneer de ruimte rommelig oogt. Hoe kun je tot rust komen als de gehele slaapkamer één grote bende is? We begrijpen allemaal heel goed dat dit vrijwel onmogelijk is. Toch kan het best een klus zijn om je slaapkamer goed geordend te houden. Daarom geven we in dit artikel een aantal tips hoe je snel, effectief en gemakkelijk je slaapkamer opruimt.

Dichte kledingkasten

Voor een opgeruimde slaapkamer is het allereerst belangrijk dat de ruimte op het oog er net uitziet. Dit betekent dat de bedden opgemaakt zijn, gordijnen open zijn en dat je de kledingkasten natuurlijk zoveel mogelijk dichthoudt. Heb je een open kledingkast of maak je gebruik van losse planken in de slaapkamer? Dan is het belangrijk dat de kleding die hier ligt altijd netjes opgevouwen wordt. Een rommelige kast is niet bevorderlijk voor de uitstraling van de slaapkamer. Hoewel de deuren gesloten houden natuurlijk wel een prima (tijdelijke) oplossing kan zijn.

Leuke opbergmogelijkheden voor sieraden

Ben jij iemand die door de jaren heen ontzettend veel sieraden heeft verzameld? En deze inmiddels de gehele make-uptafel in beslag nemen? Dan zit je waarschijnlijk met de handen in het haar om deze op de juiste manier op te bergen. Want hoe doe je dat eigenlijk? Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om sieraden effectief en mooi op te bergen. Bedenk hierbij goed dat jouw sieraden echte eyecatchers zijn. Je hebt die prachtige items van ti sento dan ook niet gekocht om ze in een dichte lade te verstoppen. Ons advies is dan ook: laat zien wat je in huis hebt!

Plaats sieraden aan een mooi sieradenrekje, gebruik glazen stopen of leg ze simpelweg op een mooi bordje of kommetje in de slaapkamer. Zo beschik je direct over een ware eyecatcher in de slaapkamer, eentje die ook nog eens sfeerverhogend werkt.

Vermijd de bekende stoel of hoek in de slaapkamer

Bijna iedereen kent het wel: kleding die wel al gedragen zijn, maar nog gemakkelijk een ronde mee kunnen. Deze worden zonder nadenken op een stoel of in de hoek gedeponeerd om op een later moment in de week weer te dragen. Voordat je het weet is deze stapel echter wel héél groot. Niet doen dus!

Kies er liever voor om kort gedragen kleding op een ander plekje in de kast op te bergen. Maak bijvoorbeeld een speciale stapel. Of schaf een klein mandje aan en plaats deze naast je nachtkastje. Hier kan je allerlei benodigdheden in plaatsen en eventueel ook een nieuw (of oud) setje voor morgen.

Less is more

Probeer je slaapkamer vooral zo rustig mogelijk te houden. Less is more. Maak het dus niet te gek met enorm veel verschillende accessoires of bijzonder veel meubelstukken. Koop enkel het broodnodige en laat de rest achterwege. Hoe minder meubels en decoraties, hoe ruimtelijker en overzichtelijker de slaapkamer oogt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*