Geld lenen voor een slaapkamer: de beste opties

geld lenen slaapkamer

Wat kost een nieuwe slaapkamer? Alleen al voor de inrichting ben je soms enkele duizenden euro’s kwijt. Een nieuwe slaapkamer op zolder maken of misschien wel in de garage? Dit kost nog meer. Hoe ga je dit betalen? Lenen voor een slaapkamer is een goed alternatief voor spaargeld, want dit laatste heeft niet iedereen. Vergelijk de beste opties met betrekking tot geldleningen.

Kosten nieuwe slaapkamer

Voordat je een geldlening afsluit voor een slaapkamer is het praktisch om te weten hoeveel je moet lenen. Daarom hieronder een kort overzicht met alle kosten voor de inrichting of verbouwing van een slaapkamer.

  • Bed en matras, nachtkastjes en kledingkast: € 800 tot € 2500
  • Slaapkamer op zolder realiseren: € 5000 tot € 15.000
  • Slaapkamer in de garage: € 12.000 tot € 16.000

Je ziet dat een slaapkamer in de garage bouwen het duurste is. Je moet namelijk wanden en plafond isoleren en ook de vloer moet anders.

Geld lenen voor een slaapkamer

De slaapkamer inrichten voor enkele honderden euro’s, dat is voor velen betaalbaar. Maar een geheel nieuwe slaapkamer bouwen brengt hogere kosten met zich mee. Is er dan naast nodig om iets anders in of aan de woning te verbouwen of in te richten? Dan is geld lenen voor een slaapkamer een goede keuze. Maar alleen wanneer er geen eigen spaargeld beschikbaar is, want dat is toch het goedkoopste alternatief.

Hieronder vind je enkele goede opties wanneer het op een lening voor de (nieuwe) slaapkamer aankomt.

De persoonlijke lening

De meeste mensen die gaan verbouwen kiezen voor een persoonlijke lening. Dit is niet zomaar, het is namelijk het meest voordelige consumptief krediet. Je kiest voor de persoonlijke lening wanneer je de slaapkamer (her)inricht, een extra kamer op zolder bijbouwt of de garage ombouwt tot slaapkamer. Misschien wel inclusief wasbak en/of toilet.

Bij de persoonlijke lening vraag je van tevoren het gewenste leenbedrag aan. De kredietverstrekker bekijkt of dit mogelijk is. Een en ander hangt van de hoogte van je inkomen, je huidige woonsituatie en eventuele bestaande leningen af.

Je ontvangt het leenbedrag in één keer op je rekening. Zo kun je direct beginnen met inrichten of verbouwen. De persoonlijke lening betaal je in maandelijkse termijnen terug. De rente en looptijd staan vast. Wat je maandelijks terugbetaalt staat hiermee ook vast.

Het doorlopend krediet

Een andere veel gekozen leenvorm is het doorlopend krediet. De naam zegt het al, het doorlopend krediet blijft lange tijd doorlopen. Sinds 2020 bedraagt de maximale looptijd 15 jaar. Bij dit krediet leen je een bedrag en betaalt in maandelijkse termijnen af. Bedragen die je al hebt afgelost zijn weer opnieuw opneembaar. Hierdoor is het doorlopend krediet vooral geschikt wanneer je vaker geld nodig hebt. Of wanneer je in de toekomst nog iets wil verbouwen of inrichten.

De looptijd bedraagt maximaal 15 jaar. De rente van het doorlopend krediet is variabel. Toch blijven de maandlasten hetzelfde. Overigens kun je tussendoor boetevrij aflossen. Dit kan bij de persoonlijke leningen van Becam ook.

Hypotheek verhogen voor verbouwing

Ook een mogelijkheid: de hypotheek verhogen voor een verbouwing. De hypotheek mag na deze verhoging niet meer bedragen dan 100% van de woningwaarde. Niet iedereen komt hiervoor in aanmerking. Vraag dit vooraf bij je hypotheekverstrekker.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*