Elektrische haard  

elektrische haard

Wie op een verjaardag vertelt dat hij of zij een elektrische haard heeft aangeschaft, zal vaak een andere reactie krijgen dan iemand die vertelt dat hij een houtkachel heeft laten installeren of een gashaard in heeft laten bouwen. Elektrische haarden lijden nog een beetje onder een achterhaalde reputatie. Elektrische haarden worden door velen nog gezien als een tweede keus, een noodoplossing voor wie echt geen houtkachel of gashaard kan aanschaffen. Elektrische vuur heeft nog de reputatie dat het overduidelijk nep is en dat het niet in de buurt komt van ‘een echte haard’.

Voor velen onder ons is elektrisch vuur geen serieus alternatief voor echt vuur. Het beeld van een flikkerend lcd scherm met armlastige nepvlammen is aan de elektrische haard blijven kleven.

Toch vraag ik me wel eens af of al die haardpuristen die zweren dat er niets gaat boven het vuur in een gashaard of houtkachel de handen hiervoor in modern elektrisch vuur durven steken! De opmerkelijke evolutie van de elektrisch haard heeft zich in no-time voltrokken. Van voorspelbare tweedimensionale nepvlammen tot ultra realistische vlamimmitaties, onvoorspelbaar en wispelturig, net als echt vuur. Van overduidelijke nephout tot niet van echt te onderscheiden brandhout dat in vuur en vlam lijkt te staan. En van grofkorrelig kunstvuur tot levensechte rook, verhult in een wolk koudwaterdamp. De elektrische haard van vandaag de dag heeft het allemaal en meer!

De elektrische haard is nu echt volwassen geworden en zelfs een serieus alternatief voor meer traditionele haardtypes zoals de gashaard en de houtkachel. Grote spelers in de branche zagen tijdig dat het elektrische vuur de toekomst heeft en anticipeerden hierop met grote investeringen. Dat deze investeringen vruchten hebben afgeworpen is direct te zien aan de laatste generatie elektrische sfeerhaarden. Levensecht vuur, een prachtig vlammenspel, en warmte alleen wanneer u dit wenst! Door nieuwe software en nieuwe materialen zijn er nu dingen mogelijk die lang voor onmogelijk werden gehouden. Wanneer u op internet op zoek gaat naar nieuwe elektrische haarden zult u verstelt staan. Het elektrische vuur van nu benadert het echte vuur tot in de kleinste details!

De elektrische haard heeft de toekomst en biedt voordelen die geen enkele andere haard heeft. Een elektrische haard verbruikt geen brandstof en is dus duurzaam en schoon. Hij heeft geen luchttoevoer nodig en geen rookgassen om af te voeren. Alles wat een elektrische haard moet vragen is een stopcontact! Dankzij de elektrische haard kan iedereen nu de unieke sfeer van een haard proeven. Geen lastige installaties meer, geen ingrijpende verbouwingen, en zelfs geen vervuiling meer zoals as en roet. De elektrische haard heeft absoluut de toekomt! Hoog tijd dus dat we onze verouderde opvattingen over het elektrische vuur updaten. U zicht zich verwonderen!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*