Hoe financier je een dure slaapkamer?

Hoe financier je een dure slaapkamer

Een luxueuze maar dure slaapkamer, hoe kun je daar geld voor lenen? Je bent al snel enkele duizenden euro’s kwijt en misschien meer wanneer je ook de rest ban je inrichting wil aanpakken. Geen spaargeld of beleggingen, dan moet je toch naar andere financieringsmogelijkheden kijken. En die zijn er gelukkig meer dan voldoende.

Dit kost een (dure) slaapkamer

Voor de inrichting van een luxueuze slaapkamer kun je rekenen op een bedrag variërend van € 3000-€ 8000. Een en ander hangt ook van het oppervlak van de  slaapkamer af. Met een master bedroom ben je al snel geneigd om voor de meest grote kledingkast, boxspring en luxe aankleding en accessoires te gaan. De kosten kunnen dan makkelijk oplopen tot wel € 12.000.

Een uitbouw slaapkamer realiseren? Dan ben je tussen de € 12.000 en € 20.000 kwijt. Bij een kleine woning of gezinsuitbreiding is een uitbouw slaapkamer zeker praktisch.

Hoe financier je een dure slaapkamer?

Je brengt ruim een derde van je leven in bed dus ook in je slaapkamer door. Het is dus helemaal niet zo vreemd om veel aandacht aan de inrichting van de slaapkamer te besteden. Luxe en comfort, het mag best.

Vooral het bed en met name het matras moet perfect liggen. Daarnaast wil je voldoende ligruimte in bed en ook voldoende opbergruimte in de kledingkast. Vloerbedekking, raambekleding, verlichting en accessoires, tel dit er allemaal bij op. Benieuwd hoe je die dure slaapkamer financiert? Hieronder enkele tips over sparen en geld lenen.

Elke maand sparen

Het is misschien een open deur maar sparen is de beste manier om een dure slaapkamer te financieren. Voordeel is dat het je niets kost, behalve discipline. Nadeel is dat niet iedereen maandelijks een bedrag opzij kan zetten. Mocht dit toch lukken dan ben je al snel geneigd om het geld voortijdig aan iets anders uit te geven.

Ditzelfde geldt voor beleggingen. Hier heb je veel geduld voor nodig waarbij je vooral je emoties niet mee moeten laten spelen. Beleggen brengt ook risico’s met zich mee want je kan het geld geheel of gedeeltelijk kwijtraken.

Geld lenen van familie of vrienden

Een dure slaapkamer financieren kan ook door geld te lenen van familie of vrienden. Het is belangrijk dat degene die het geld uitleent hier rente over berekent, anders ziet de belastingdienst het als een schenking. Over een schenking moet je flink wat schenkbelasting betalen. Het is niet voor iedereen even prettig om geld aan vrienden en familie te vragen.

De persoonlijke lening

Wil je niet afhankelijk zijn van anderen? Een dure slaapkamer financier je met een persoonlijke lening. Hiervoor moet je bij een kredietaanbieders zijn. Je leent een geldbedrag en ontvangt dit direct en in een keer op je rekening. Zo heb je voldoende geld om die hele slaapkamer te bekostigen.

De persoonlijke lening los je in maandelijkse termijnen af. De maandbedragen bestaan uit aflossing en rente. De rente staat gedurende de gehele looptijd vast. Overigens staat ook de looptijd vast, zodat je van tevoren weet hoe lang je terugbetaalt.

Bij sommige aanbieders betaal je boete wanneer je extra wil aflossen. Daarom is het belangrijk om kritisch naar de aanbieders te kijken. Bij Postkrediet bijvoorbeeld betaal je nooit boete over extra aflossingen.

Het doorlopend krediet

Dan is er ook nog het doorlopend krediet. Een kredietvorm waarbij je reeds afgeloste bedragen opnieuw mag opnemen. Hierdoor ontstaat er een extra financiële ruimte. Het doorlopend krediet is vooral praktisch wanneer je vaker extra geld nodig hebt.

Het doorlopend krediet mag je altijd tussentijds boetevrij aflossen. De rente en looptijd zijn variabel maar de maandlasten blijven wel gelijk. Je ziet, genoeg mogelijkheden om een dure slaapkamer te financieren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*