Kinderbed kopen: hier moet je op letten!

Een goede nachtrust is essentieel. Zeker voor ouders. Wanneer je kinderen goed slapen, zorgt dat ervoor dat jullie beter kunnen functioneren en gelukkigere ouders kunnen zijn. Een kwalitatief bed speelt hier een belangrijke rol in. Net als bij jezelf is goed slapen in een slecht bed vrijwel niet mogelijk voor jonge kinderen. Wanneer zij prins- of prinsesheerlijk in hun bedje kunnen liggen, dan zal dit direct een positief effect hebben op de algehele nachtrust.

Dat klinkt echter makkelijker gezegd dan gedaan. Op het gebied van kinderbedden is namelijk ontzettend veel te vinden. Van autobedden tot ware prinsessenkastelen. Hoe weet je dan waar je op moet letten? In dit artikel geven we enkele nuttige tips.

Kies voor een stevig bed

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat het aanbod van kinderbedden niet voor niets enorm groot is. Ieder kind heeft andere voorkeuren. Sommige kinderen vinden het prima om over een simpel bed te beschikken, anderen leven juist weer helemaal op als het bed er nét wat specialer uitziet. Toch zegt de uitstraling van het bed niet altijd alles. Zo zijn er ook bedden van tekenfilmfiguren voor enkele tientjes te koop. Deze zijn echter vaak van zeer slechte materialen vervaardigd. Hierdoor zullen ze bij een klein stootje al beschadigingen vertonen.

Iedere ouder weet dat het er in de kinderkamers nog wel eens hard aan toe kan gaan. Kinderen die stoeien, zich op hun bed laten vallen of wellicht zelfs op het bed zullen springen. Daarom is het juist zo belangrijk dat het bed tegen een strootje kan. Geef dus liever wat meer geld uit voor een kinderbed van betere kwaliteit, want dat levert op de lange termijn juist een financieel voordeel op. Maak van goedkoop geen duurkoop!Kies voor een stevig bed

Veiligheid staat voorop

Dit geldt natuurlijk voor ieder bed, maar zeker voor jonge kinderen. Je moet er niet aan denken dat je kind ’s nachts het hoofd stoot tegen uitstekende onderdelen. Iets wat vaak gezien wordt bij bijvoorbeeld goedkopere stapelbedden. Dit levert zeer gevaarlijke situaties op. Bekijk bij de aanschaf van een nieuw kinderbed daarom ook altijd de veiligheid. Is het bed stevig? Zijn alle hoeken netjes afgerond? En zijn de schroeven op een veilige manier bevestigd, zodat zij niet plotseling zullen uitsteken en verwondingen veroorzaken? Wanneer dit allemaal het geval is, dan kan je je kind met een gerust hart in bed laten slapen.

Er is een nóg eenvoudigere manier om te bepalen of een kinderbed veilig is of niet. Wanneer het bed volgens de richtlijnen is samengesteld, beschikt deze over een EU-certificering. Hieruit blijkt dat het bed voldoet aan alle eisen die door de Europese unie zijn gesteld. Zo weet je zeker dat er echt om de veiligheid is gedacht bij het vervaardigen van dit bed.

Materiaalgebruik

Bedden van Beddies.nl vind je in werkelijk alle soorten en maten. Toch is geen enkel bed hetzelfde. Ze verschillen allemaal in prijs en dat verschil is ook duidelijk terug te zien in het materiaalgebruik. Bedenk daarom van tevoren wat jij belangrijk vindt. Is het belangrijk dat het bed duurzaam is? Kies dan voor materialen die hier op de juiste manier op inspelen. Zo weet je zeker dat deze aan alle eisen voldoet.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*