Zo creëer je een slaapkamer in Italiaanse sferen!

Zo creëer je een slaapkamer in Italiaanse sferen!

Wil jij je slaapkamer binnenkort een make-over geven, maar heb je nog geen idee hoe je dit aan gaat pakken? Bekijk dan eens de verschillende woontrends uit ons land. Steeds vaker nemen we de invloedssferen uit andere landen over. Zo is de Scandinavische stijl al jarenlang favoriet, maar ook het Italiaans design zien we steeds vaker terug. Als we kijken naar de populariteit voor de lampen van het Italiaanse merk Artemide, kunnen we alleen maar stellen dat het Italiaanse design onze harten heeft veroverd. Maar waar staat het Italiaanse design dan precies voor en hoe verwerk je deze stijl in jouw slaapkamer?

Minimalistisch, geen overbodige details

Ben jij iemand die dol is op tierelantijntjes en waarbij de kamers vooral heel vol moeten zijn? Dan is de Italiaanse stijl niets voor jou. Het Italiaanse design staat voor rust, elegantie en bovenal minimalisme. De Italianen snappen niet waarom sommige mensen hun huis volstoppen met accessoires die geen functie hebben. Hiermee zorg je ervoor dat de kamer veel te druk wordt en dat de sfeer verloren gaat. Italianen zijn dan ook van mening dat ieder(e) meubelstuk, lamp of decoratie item een functie moet hebben. Als dit niet het geval is, kun je dit beter weglaten.

Om de Italiaanse stijl in jouw slaapkamer door te voeren, is het dan ook eerst belangrijk om alle overbodige items weg te doen. Bekijk goed welke precies een functie dienen en welke achterwege gelaten kunnen worden. Hierbij creëer je niet alleen de juiste basis voor een Italiaanse slaapkamer, maar creëer je ook nog eens veel rust. Hierdoor zal de nachtrust verbeteren.

Strakke vormgeving

Vervolgens kun je natuurlijk gaan shoppen voor échte Italiaanse meubel- en decorstukken. Maar hoe zien deze er eigenlijk uit? Kenmerkend voor de Italiaanse stijl is de strakke vormgeving in combinatie met natuurlijke en chique materialen. Vaak wordt er gebruikgemaakt van natuursteen, marmer, hout, staal en leer. Deze materialen hebben allemaal één grote overeenkomst: ze stralen warmte uit en ogen stijlvol.

Stijlvol is ook precies hoe we het Italiaanse design moeten omschrijven. Er is geen sprake van overbodige details, maar de details die wél verwerkt zijn, zijn tegelijkertijd ook enorm chic. Zo worden er ook regelmatig stoffen gebruikt met een vleugje glamour in de vorm van goud of zilvermetallics.

Grote objecten en rustig kleurenpalet

In een Italiaanse slaapkamer zien we vooral grote objecten en een rustig kleurenpalet. Maar wat moet je jezelf hierbij voorstellen?

Denk bijvoorbeeld aan een grote boxspring met zachte en luxe stoffen. Deze vormt direct dé eyecatcher van de slaapkamer. Combineer deze met stijlvolle grote lampen van Flos en kies voor chique nachtkastjes. Eigenlijk heb je dan al de belangrijkste ingrediënten voor een geslaagde make-over. Zorg er tegelijkertijd wel voor dat je voor rustige kleuren kiest. Wees niet te uitbundig met een verfkwast en kies vooral voor neutrale en zachte tinten. Hierdoor blijft de focus op de meubelstukken gericht. Zij vormen immers de eyecatchers van de ruimte. In combinatie met de verschillende texturen en materialen zorgt dit voor een verrassend geheel. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat de uitstraling ‘saai’ wordt. Kies daarom voor verrassende meubels en verschillende materialen om de slaapkamer bruisend te houden!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*