Praktische inloopkast inrichting: zo deel je al jouw kleding efficiënt in!

Praktische inloopkast inrichting

Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden voor het opbergen van kleding. Toch zien we dat ruimtegebrek een groot probleem is. Wanneer er veel galajurken, pakken en andere grote kledingstukken in een gewone kast hangen, zal je al snel merken dat er onvoldoende ruimte overblijft. Daarom kan het realiseren van een inloopkast de perfecte oplossing zijn. Deze doet meestal dienst tussen de slaapkamer en badkamerzone. Soms worden ze zelfs, indien de ruimte volstaat, in de slaapkamer geïntegreerd. Een inloopkast moet vooral over een goede indeling beschikken. Daarnaast moet ook het gebruiksgemak hoog liggen. Helaas schort het daar nog wel eens aan.

Ben jij een enorme geluksvogel en mag je over een inloopkast beschikken? Maar vind je het lastig om deze op de juiste manier in te richten? Maak dan gebruik van de volgende tips. Zo is er altijd voldoende ruimte voor jouw jurken, pakken en andere kleding!

Creëer de juiste afmetingen

Bij een praktische inloopkast inrichting is het natuurlijk belangrijk dat al je kleding goed opgehangen kan worden. Hierbij moet je voornamelijk met de kastdiepte rekening houden. De optimale diepte voor hang elementen wordt doorgaans op minimaal 60 cm geschat. Bovendien moet je rekening houden met het soort kleding dat hier gehangen wordt.

Een man alleen, die veel pakken draagt voor het werk, zal er logischerwijs baat bij hebben dat al zijn pakken kreukvrij (zonder de grond te raken) opgehangen kunnen worden. Ook een vrouw kan er baat bij hebben dat er meer afstand is tussen de grond en de hang elementen. Zeker als zij regelmatig cocktailjurken draagt. Om pakken en jurken mooi te houden is het dan wel belangrijk dat de afmetingen kloppen.

Probeer bovendien de beschikbare ruimte qua hoogte altijd maximaal te benutten. Denk hierbij ook aan de ruimte tussen de bovenste hang elementen en het plafond. Hier kan je eventueel legplanken plaatsen voor spullen die je weinig nodig hebt. Verstelbare legplanken en ladeblokken kunnen eventueel helpen om de ruimte optimaal te benutten.Creëer de juiste afmetingen

Plaats een spiegel

Indien mogelijk is het zeker raadzaam om een spiegel in de garderoberuimte te plaatsen. Deze zorgt er niet alleen voor dat de kamer veel ruimtelijker oogt, maar je bent zo ook nog eens in staat om je volledige outfit te checken. Vaak moeten mensen naar beneden of een andere ruimte om hun outfit te controleren. En nu ben je hiertoe direct in staat tijdens het om- of aankleden. Wel zo handig!

Zo belangrijk is de juiste verlichting

Wanneer je de perfecte outfit wilt samenstellen, is het uiteraard wel van essentieel belang dat je de juiste kleurencombinaties kunt vinden. Voor het vinden van de juiste kleding wordt natuurlijk wit licht geadviseerd. Rechtstreeks daglicht kan de kleuren juist vervagen, dus dit moet je zoveel mogelijk voorkomen. Daarom wordt spierwitte led verlichting vanwege haar duurzaamheid, kleursterkte en kleurweergave veruit als beste keuze gezien. Met de juiste verlichting oogt jouw inloopkast niet alleen ontzettend sfeervol en ruimtelijk, maar geeft deze ook geen vertekend beeld aan de kleuren binnen jouw garderobe

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*