Creëer een extra slaapkamer met een dakopbouw

Creëer een extra slaapkamer met een dakopbouw

Ontbreekt het aan voldoende ruimte in huis? Verandert jullie gezinssamenstelling en is het belangrijk om een extra slaapkamer te realiseren? Dan kan je uiteraard overwegen om te verhuizen, maar wat als wij zouden vertellen dat dit helemaal niet meer nodig is? Het is namelijk in vrijwel iedere woning mogelijk om extra ruimte te creëren. Voldoende ruimte om iedereen een fijn plekje te geven om te slapen. De meest voorkomende optie hierbij is het plaatsen van een dakkapel. Maar hoe doe je dit bij een plat dak? Hoe realiseer je dan een geweldige zolderruimte die als slaapkamer kan worden ingezet? Met een dakopbouw natuurlijk!

Wat is een dakopbouw precies?

Een dakopbouw wordt altijd op een woning met een plat dak geplaatst. Hiermee wordt er een extra verdieping gecreëerd. Daardoor is er duidelijk een groot verschil met een dakkapel. Alhoewel er bij een dakkapel meer leefbare ruimte en licht wordt gerealiseerd, zal dit niet daadwerkelijk een verdieping toevoegen. Bij een dakopbouw is dit wél het geval.Is een dakopbouw altijd mogelijk?

Is een dakopbouw altijd mogelijk?

Alhoewel er enorm veel verschillende manieren zijn waarop je de ruimte in huis kunt vergroten, betekent dit niet dat het altijd mogelijk is. Zo moet je met een aantal zaken rekening houden voordat de dakopbouw geplaatst kan worden. Allereerst is het belangrijk om te beoordelen of het dak de constructie kan dragen. Je wil immers niet dat er gevaarlijke situaties ontstaan doordat het dak over te weinig kracht beschikt. Een architect bepaalt welk gewicht jouw dak kan dragen om de rest van de constructie niet in gevaar te brengen.

Daarnaast heb je een vergunning nodig als je een extra verdieping op het dak wilt realiseren. Hierbij neemt de gemeente enkele zaken in overweging. Zo mag niemand hinder van de verbouwing hebben en moeten de buren het er mee eens zijn. Bovendien mag het karakter van de woning niet verloren gaan. Het is voor het gemeenteplan heel belangrijk dat alle woningen op elkaar lijken. Een ervaren architect kan jou hierbij helpen. Om de kans op akkoord te vergroten adviseren wij om zelf alvast met de buren in gesprek te gaan en alvast handtekeningen te verzamelen. Zo staat je aanvraag direct als een huis.

Is een dakopbouw altijd mogelijk?

Wat kost dat?

Wat kun je verwachten van de dakopbouw kosten? Een extra verdieping op je woning laten plaatsen klinkt als een duur grapje. Toch kan dit voordeliger zijn dan je denkt. Natuurlijk is alles relatief. Het is liegen als we je zouden vertellen dat het enorm goedkoop is. Je bent immers al snel € 25.000 kwijt. Toch moet je wel bedenken hoeveel geld je uit zal geven als je moet verhuizen. Dan ben je vaak veel meer kwijt. Bovendien kan je zo in je eigen vertrouwde woning blijven wonen en het wooncomfort verhogen. Daarnaast zal de waarde van het huis ook sterk toenemen. Wanneer je ooit besluit te verhuizen, is de kans dan ook groot dat je de investering er met gemak uithaalt!

Zorg er altijd voor dat je verschillende offertes aanvraagt. Zo weet je precies bij welke leverancier je de beste deal kunt sluiten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*