Wintertijd: wat draag jij in de slaapkamer?

goed matras slapen

Brr… het is weer bijna zover: winter! Waar sommige mensen reikhalzend uit kijken naar het moment dat ze hun winterjas dames weer aan kunnen trekken, zien anderen, er op zijn minst gezegd, als een berg tegenop! Het is niet alleen ontzettend vervelend dat je in het donker opstaat en weer in het donker naar huis gaat op een werkdag, maar ook de kou die langs je tenen strijkt als je wekker afgaat is een ware afknapper. De wintertijd… de één is er dol op en de ander slaat hem liever over. Helaas is dat laatste natuurlijk niet mogelijk en zullen we moeten roeien met de riemen die ons worden aangereikt. Gelukkig kan je veel doen in de slaapkamer om de ergste kou te verdrijven. Een goede pyjama is hierbij van cruciaal belang. Maar wat draag jij eigenlijk in de slaapkamer?

Wat is de ideale kleding voor in bed?

Een pyjama mag niet ontbreken in de kledingkast. Zeker als de kou ons land weer teistert, is het belangrijk dat je op z’n minst een warme pyjama in de kast hebt liggen. Althans, voor veel mensen geldt dat zo. Toch is niet iedereen gesteld op het draagcomfort van een pyjama. Zo zijn er genoeg mensen die echt niks in bed willen dragen, zij slapen nog liever naakt dan dat ze een dikke pyjama aandoen. Een ideaal kledingstuk voor in bed bestaat dan ook niet. Dit is compleet afhankelijk van je eigen wensen en of je een koukleum of niet bent. Onderzoekers stellen wel dat kleding voor in bed bestand moet zijn tegen transpiratie en voldoende lucht moet doorlaten. Je wilt immers niet dat je bezweet wakker wordt of dat je pyjama helemaal nat is van de transpiratie na een lange nacht.

Fashionable of niet?

Waar je bij een winterjas heren of dames juist je uiterste best doet om er zo fashionable mogelijk uit te zien, let je hier eigenlijk totaal niet op als je shopt voor kleding in de slaapkamer. Maar waarom eigenlijk niet? Bij een pyjama denk je misschien niet direct aan een wandeling op de catwalk, maar ook deze mag er best wel een beetje leuk uit zien. Zo heb je tegenwoordig genoeg chique en stijlvolle nachtkleding en kunnen ook mannen zich uitleven met de meest bijzondere pyjamabroeken. De tijd van oudbollige pyjama’s is voorgoed verleden tijd! Blijf echter wel bedenken dat de nachtkleding ook praktisch moet zijn in bed. Denk hierbij aan fijne en vooral ademende stoffen.

Lekker gek

Natuurlijk kan je ook gek uitpakken! Het is tegenwoordig bijna niet op te noemen hoeveel keuzes er zijn in nachtkleding. Ze verzinnen de gekste dingen: van een ‘unciorn’ onesie tot business outfits. Je kan het zo gek nog niet verzinnen of het bestaat! Wil je dan ook eens wat anders dan anders of wil je je vrienden verrassen tijdens een sleepover? Denk dan eens outside-the-box en geniet van een gekke en praktische outfit voor in de slaapkamer? Wil je het een beetje spannender voor je partner? Ook dan zijn er genoeg outfits te scoren, outfitjes die de temperatuur vanzelf een stukje opvoeren in de slaapkamer.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*