Boxspring kopen: hier moet je op letten!

boxspring

Steeds meer mensen kiezen voor een boxspring in de slaapkamer. De boxspring is inmiddels dan ook de meest populaire keuze in de slaapkamer. Sta je op het punt om een boxspring in Putten te kopen? Heb je werkelijk geen idee waar je op moet letten bij de aanschaf van dit prachtige bed? Wij zochten uit waar je op moet letten om de aanschaf van een boxspring een stuk soepeler te laten verlopen.

boxspring kopen

De stevigheid en de stabiliteit van de boxspring

Allereerst is het uiteraard belangrijk dat je een boxspring vindt, die aansluit bij al jouw wensen. Veel mensen vergeten dat een boxspring combinatie vaak maar een specifiek gewicht kan dragen. De meeste boxsprings kunnen bijvoorbeeld maar een gewicht van 120 kilo dragen. Uiteraard zijn er ook boxsprings die geschikt zijn voor zwaardere gewichten of juist boxsprings die minder gewicht kunnen houden. Het is daarom ook belangrijk om eerst naar de stevigheid van het bed te vragen. Je wilt immers niet dat er te veel kracht en massa wordt gebruikt, waardoor je veel korter met het bed zal doen.

Ook de stabiliteit van de boxspring is enorm belangrijk voor een goede nachtrust. Als een bed stabiel is, zal je merken dat er geen kuilvorming is in het midden van het bed. Hierdoor kan het matras zijn functie een stuk beter vervullen en lig je veel beter op het bed. Bovendien voorkom je zo ook nog eens rug- en nekklachten. Een goede nachtrust begint bij een stabiel bed. De meeste boxsprings beschikken over 6 poten. Test de boxspring gerust uit in de winkel en ga samen met je partner even lekker liggen. Bekijk ook of er sprake is van vering, kuilen of een onstabiel gevoel. Op basis van die informatie kun je bepalen of deze boxspring de stabiliteit heeft die jij zoekt.

levensduur boxspring

Denk aan de levensduur

Kwaliteit, levensduur en prijs gaan vaak hand in hand en de wetenschap over deze elementen is de doorslaggevende factor om voor een bepaalde boxspring te kiezen. Een boxspring kopen bij beddenwinkel Kok Bedden is uiteraard niet zomaar een lukraak beslissing. Je wilt genieten van een hoge kwaliteit en lange levensduur om zo zoveel mogelijk plezier uit de boxspring te kunnen halen. Over het algemeen kunnen we stellen dat de levensduur van een boxspring gemiddeld zo’n 20 jaar is. Hierbij geldt overigens wel dat de kwaliteit en het merk van de boxspring logischerwijs een grote rol spelen in de lange- of korte levensduur van jouw boxspring. Denk er wel aan dat de boxspring na enkele jaren vaak wat minder fris oogt. Dit komt voornamelijk omdat huisstofmijt zich nestelt in het bed. Gelukkig is het wel mogelijk om bepaalde onderdelen van het boxspring te laten reinigen, zo houd je het bed langer mooi en verleng je de levensduur.

Wat kun je zelf doen?

Een boxspring kan met de jaren enorm vervuild raken. Zeker als deze slecht onderhouden wordt. Denk bijvoorbeeld aan haren, huisstofmijt, de uitwerpselen van deze kleine beestjes, huidschilfers en schimmels. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook een aantal nieuwe innoverende boxsprings op de markt, die pleiten voor een gezondere en hygiënischere oplossing. Bedenk wel dat je zelf ook een hoop kunt doen om extreme vervuiling tegen te gaan. Wij raden aan om minstens twee maal per jaar de boxspring helemaal te reinigen. Vraag aan de verkoper om advies over het onderhoudsproces. Zo houd je de boxspring langer mooi, gaat hij langer mee en kun je nog beter genieten van een gezonde nachtrust.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*