Maak jouw bed klaar voor het najaar

Na een lange warme zomer nadert het najaar nu toch echt met rasse schreden. We halen steeds meer lange broeken en lange mouwen uit de kast en steken vaker een kaarsje aan in de avond. Maar hoe zit dat in de slaapkamer? Is het ook nodig om je bed najaarsproof te maken? En hoe doe je dat dan eigenlijk? In dit artikel vertellen we je hoe jij je bed helemaal klaar voor het najaar maakt.

Donzen dekbedden

Welk dekbed het meest geschikt is voor een gezonde nachtrust? Dat is compleet afhankelijk van je eigen wensen en eisen waaraan het dekbed moet voldoen. Zeker in de winter is het van essentieel belang dat je geniet van een warm en comfortabel dekbed. Toch maakt die wens de zoektocht naar het perfecte dekbed niet echt gemakkelijk. Alle dekbedden beloven immers aan deze eigenschap te voldoen. Tegenwoordig zien we dat er steeds vaker gekozen wordt voor het donzen dekbed. Dat is dan ook helemaal niet zo vreemd, aangezien dons talloze voordelen kent. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

  • Lichtgewicht: dons is enorm goed in het vasthouden van warmte. Hierdoor is er slechts weinig dons nodig om een warm en comfortabel dekbed te maken. Dit resulteert in een vederlicht dekbed én dat slaapt toch een stuk beter!
  • Regulering van warmte: doordat dons goed is in het vasthouden van warmte, zijn veel mensen toch een beetje angstig dat dit ook betekent dat deze dekbedden altijd veel te warm zijn. Zeker voor mensen die enorm veel last hebben van nachtelijk transpireren kan dit een groot nadeel zijn. Gelukkig is niets minder waar! Dons is namelijk heel goed in staat om warmte te reguleren. Alle warmte en vocht die opgenomen wordt in het dekbed, zal tevens direct weer afgevoerd worden. Hierdoor blijft het dekbed altijd op een aangename temperatuur.
  • Anti allergisch: heb je enorm veel last van allergieën en kan je niet tegen huisstofmijt? Dan is een donzen dekbed een uitstekende keuze. Doordat dons vocht heel snel reguleert, zal dit geen goed klimaat opleveren voor de huisstofmijt. Het dekbed blijft daardoor fris en is perfect voor mensen met allergieën. Wist je dat je een donzen dekbed in principe niet hoeft te wassen? Enkel af en toe opschudden en in een geventileerde kamer ophangen is voldoende om het dekbed fris te houden. Wil je het donzen dekbed toch wassen? Breng hem dan naar een speciale stomerij.
  • Donzen dekbedden vind je in vrijwel alle soorten en maten. Je hebt de traditionele donzen dekbedden, maar ook de donzen dekbed 4-seizoenen en meerdere luxere uitvoeringen. Zo is er voor ieder wat wils!

4-seizoenen donzen dekbed

Gebruik slaapkameraccessoires voor een warmere uitstraling

In het najaar is het belangrijk dat je gebruik maakt van praktische slaapkameraccessoires. Niet alleen omdat deze ook een warmere uitstraling geven aan de slaapkamer, maar ook omdat ze erg goed van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan een warme plaid die je aan het voeteneind van het bed legt. Als je nog even op een stoeltje naast het bed zit of het gewoon heel koud hebt in de najaarsnachten, kan je de plaid er snel bij pakken. Zo vind je altijd extra warmte in de slaapkamer.

Tip: denk ook aan een vloerkleed! In de winterse nachten kunnen de slaapkamervloeren enorm koud aanvoelen en dat is enorm vervelend bij het uit bed gaan. Door een vloerkleed neer te leggen, voorkom je koude voeten en geërgerde blikken in de ochtend.

vloerkleed slaapkamer

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*