Geniet van een heerlijke nachtrust met etherische oliën

Aroma Diffuser nachtrust

Nachtrust… het klinkt zo mooi, maar niet voor iedereen weggelegd. Slecht slapen is een veelgehoord probleem in huisartsenpraktijken. Mensen grijpen massaal naar homeopathische middelen en zelfs slaapmedicatie om aan voldoende slaap te komen. Ben je geen voorstander van deze hulpmiddelen, maar kan je nachtrust wel een flinke boost gebruiken? Dan zijn etherische oliën de perfecte oplossing! Etherische oliën zijn enorm populair in massagesalons of praktijken waar aromatherapie wordt gegeven en met goede reden. Ze kennen talloze voordelen voor de geestelijke- en lichamelijke gezondheid en bevorderen de nachtrust. Hoe dat werkt? Dat leggen we uit in deze blog.

Wat verstaan we onder etherische oliën?

Etherische oliën worden dikwijls toegepast in dagelijks gebruikt. Door middel van een aroma diffuser kan je heerlijke geuren door de hele slaapkamer verspreiden. Etherische oliën behoren tot een collectie van pure natuurproducten en bieden je lichaam een natuurlijk oppepmiddel. Etherische oliën staan voornamelijk bekend om hun helende krachten, maar kunnen ook je nachtrust een flinke boost geven. Etherische oliën komen voor in enorm veel verschillende geur. Bij elke geur worden weer andere kwaliteiten toegeschreven. Je doet er dan ook goed aan om eerst op professionele websites onderzoek te doen naar de verschillende kwaliteiten. Zo kies je gemakkelijk een geur die past bij jouw wensen. Natuurlijk moet je ook rekening houden met je eigen smaak. De geur zal immers heel sterk te ruiken zijn in de slaapkamer.

Aroma diffuser
https://geurwolkje.nl/collections/aroma-diffuser/products/close-2-nature-aroma-diffuser-300-ml-licht-hout

De voordelen voor jouw nachtrust

Het klinkt natuurlijk ideaal, je nachtrust een boost geven, maar hoe werkt het eigenlijk? Etherische oliën stimuleren bepaalde gebieden in de hersenen om zo pijnklachten of vermoeidheidsklachten te verminderen. We spreken niet vaak over de positieve werking van geuren op de geestelijke- en lichamelijke gezondheid, maar deze zijn wel degelijk in grote getalen aanwezig. Denk zelf maar eens aan het rustgevende gevoel dat je ervaart, als de geur van appeltaart je weer terugbrengt naar je oma’s keuken. Onze hersenen linken bepaalde geuren aan gevoel. Het is dan ook niet gek dat je bepaalde gevoelens kunt blokkeren of verlichten door het gebruik van specifieke geuren. Zo zijn er etherische oliën die stressverlagend werken of hoofdpijn en migraines verminderen. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en zal je merken dat dit ook je nachtrust ten goede komt. Heb jij moeite met inslapen door piekergedachtes of speelt hoofdpijn een grote rol in je dagelijks leven? Dan is het gebruik van etherische oliën een ware must in de slaapkamer. Bovendien zorgen de lekkere geuren er ook nog eens voor dat je je prettig en comfortabel voelt als je in bed stapt. Ze maken slaperig en laten je met een goed gevoel slapen, hiermee verminder je tevens de kans op nachtmerries of nachtangsten.

Heb jij alles al geprobeerd en blijft je nachtrust verstoord door geestelijke- of lichamelijke klachten? Aarzel dan niet, maar haal direct een verzameling aan etherische oliën in huis. Je zal verstelt staan van het resultaat!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*