Alles wat je moet weten over het waterbed

alles over waterbedden

Het waterbed… de één zweert er bij en de andere wil er liever niks van weten. De afgelopen jaren heeft het waterbed steeds meer aan populariteit gewonnen. Waar ze voorheen voornamelijk werden verafschuwd door het ‘wiebelige’ aard van het bed, zijn ze tegenwoordig door nieuwe technieken zeer stabiel en comfortabel. Deze geweldige eigenschappen maken het waterbed een zeer populaire keuze! De populariteit van het waterbed is niet alleen te verklaren door verbeterde technieken, maar ook door een scherpe verlaging in de prijs. Inmiddels is een waterbed echt niet meer extreem veel duurder dan een gewoon bed, dit in combinatie met enkele aantrekkelijke voordelen, maakt het een zeer aantrekkelijk alternatief. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over het waterbed.

hoe werkt een waterbed

Hoe werkt het eigenlijk?

De opbouw van waterbedden is vrijwel altijd als volgt: de matrassen bestaan uit luchtzakken die gevuld worden met water, dit kunnen één of meerdere zakken zijn. Het voordeel van het gebruik van meerdere zakken is dat een eventuele lek niet gelijk catastrofaal is, maar gemakkelijk te verhelpen is. De luchtzakken geven je het gevoel dat je letterlijk op water en lucht zweeft. In het verre verleden werden waterbedden al toegepast bij oudere of zieken die aan het bed gekluisterd waren. Doordat er minder druk stond op de botten en gewrichten, was de kans op doorligplekken en ander ongemak een stuk kleiner. Inmiddels wordt het waterbed natuurlijk niet meer alleen uit medisch oogpunt gebruikt, maar is deze ook zeer populair in dagelijks gebruik vanwege de verhoogde ligcomfort.

Let op: de opbouw van het waterbed is van groot belang voor het ligcomfort, deze kan echter verschillen per fabrikant of waterbedmerk. Laat je dan ook goed inlichten over de opbouw en voor- en nadelen die hierbij horen!

hoe werkt een waterbed

Voordelen van het waterbed

Het is natuurlijk niet voor niets dat het waterbed steeds populairder wordt in ons land. Het waterbed kent enorm veel voordelen en wordt volop geroemd om bepaalde kwaliteiten. Wij hebben de belangrijkste voordelen alvast voor jou op een rijtje gezet:

  • Vormt zich om het lichaam: de heilzame werking op de gezondheid is voor veel mensen de reden dat ze besluiten voor deze bedden te gaan. Dit bed vormt zich als geen ander naar het lichaam, alsof een gigantisch luchtkussen jouw lichaam in de armen neemt. Het grote voordeel hiervan is dat het gewicht evenwichtig wordt verdeeld. Hierdoor neemt de druk op het lichaam af en is het risico op rug- en nekklachten een stuk kleiner.
  • Geniet altijd van een aangename temperatuur: bijna alle waterbedden zijn uitgerust met een verwarmingssysteem. Zo blijft het bed in elk seizoen op een aangename temperatuur. Je hebt dus geen dik winterdekbed meer nodig!
  • Langere levensduur: een waterbed gaat over het algemeen een stuk langer mee dan een gewoon matras. Natuurlijk betaal je hier ook wel een meerprijs voor, maar dit zal je (bij goed gebruik) ook weer snel terugverdienen.
  • Allergieproof: het waterbed wordt vaak aangeraden bij mensen die kampen met een allergie voor huisstofmijt. Huisstofmijt is in een gewoon matras bijna niet te voorkomen, maar heeft geen enkele kans in de gesloten opbouw van het waterbed. Dat resulteert in een betere nachtrust en een stuk minder klachten wegens jouw allergieën.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*