Bed van betonplex maken, wat zijn de mogelijkheden?

Bed van betonplex maken

Ben jij een super handige doe-het-zelver en ben je al tijden op zoek naar een nieuwe uitdaging? Heeft je bed ondertussen ook al zijn langste tijd gehad en ben je toe aan een nieuwe, natuurlijke uitstraling in de slaapkamer? Dan is betonplex het antwoord op al je vragen! Betonplex beschikt niet alleen over een bijzonder mooie uitstraling, maar is ook nog toe te passen tijdens vrijwel elke klus. Je kunt er niet alleen spullen voor maken binnenshuis, maar ook buitenshuis kan er flink getimmerd worden om wat moois te maken. Wist je dat betonplex zelfs gebruikt wordt voor het maken van bouwwagens, betonstorten en het maken van dierenhokken? Betonplex is misschien wel het meest veelzijdige materiaal dat ons land rijk is en wordt dus ook vaak toegepast voor het maken van een bedframes. In deze blog vertellen we meer over de mogelijkheden van betonplex bij het maken van een bedframe.

Betonplex anti slip gebruiken

Het laatste wat je wilt is dat een zwaar materiaal, als betonplex, gaat schuiven over je splinternieuwe vloer. Zo krijg je immers krassen en butsen die er nooit meer uit gaan. Door middel van betonplex anti slip, zorg je ervoor dat de betonplexplaten goed op hun plek blijven liggen. Zo creëer je een stevig en standvastige constructie voor in de slaapkamer. Dit is ook ideaal voor kinderslaapkamers, waar springen op het bed en het schuiven van de meubels eerder gewoon dan een uitzondering is.

Voordelen van betonplex

Betonplex wordt toegepast voor enorm veel verschillende klussen, maar je zal minder snel aan betonplex denken als je een bedframe wilt maken. Gek eigenlijk, aangezien betonplex een enorm handig materiaal is en juist de uitstraling in de slaapkamer een flinke boost kan geven. Betonplex is een speciaal materiaal waarbij de toplaag gevormd wordt door een epoxylaag. Dit geeft het materiaal waterdichte en ijzersterke kwaliteiten, eigenschappen die je bij andere houtsoorten niet zo snel tegen zou komen.

Betonplex in de kinderslaapkamer

Wil jij je kind eens flink verwennen met een geheel nieuw bed? Als je ontzettend handig bent, is het natuurlijk hartstikke leuk om dat bed helemaal zelf te maken. Stap een hout handel binnen en ga samen op zoek naar mooie houtsoorten om het nieuwe bed van te maken. Wil je je kleine echt eens goed verrassen? Maak dan een prachtige glijbaan voor bij het bed. Deze glijbaan maak je natuurlijk van hoogwaardig betonplex. Betonplex is uitermate geschikt voor het maken van glijbanen, al is het wel belangrijk dat je goed naar de constructie kijkt. Zo mag de glijbaan niet te steil zijn, omdat een glijbaan van betonplex al gauw een stuk gladder is dan een glijbaan van een ander materiaal. Wilt je kind liever een lange en hoge glijbaan? Zorg dan dat je de snelheid mindert door een uitloop te maken. Hierdoor verander je de hoek van de ‘val’ en zal de vaart vanzelf minderen, dat voorkomt het risico op nare ongelukken en geeft je kind alsnog de glijbaan die hij of zij verdient.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*