Welke planten in de slaapkamer?

Welke planten in de slaapkamer?

De meeste mensen zijn dol op planten. We verheerlijken de natuur en kunnen vaak niet wachten om enkele natuurelementen ook binnenshuis te plaatsen. Planten stralen rust uit, geven ons een vrolijk en fijn gevoel en belangrijker nog: ze filteren de lucht. Hierdoor hebben mensen met allergieën of luchtwegproblemen veel baat bij planten in huis. Zo ook in de slaapkamer. Toch kwamen er enkele jaren tegenstrijdige berichten over planten in de slaapkamer.

Critici waren bang dat planten veel zuurstof uit de lucht haalden. Dit komt door het proces van fotosynthese. Ze hebben overdag licht nodig om dit proces in gang te zetten, hierdoor halen ze koolstofmonoxide uit de lucht en creëren ze meer zuurstof. Juist goed zou je zeggen! Maar in de nacht wordt dit proces omgedraaid en worden er kleine hoeveelheden zuurstof uit de lucht gehaald. Gevaarlijk? Welnee! Inmiddels zijn we er wel achter dat deze hoeveelheden zo minimaal zijn dat er geen sprake van gevaar is. Bovendien kunnen planten in de slaapkamer ook nog eens enorm veel voordelen opleveren. Deze bespreken we in dit artikel én we vertellen welke planten echt geschikt zijn voor de slaapkamer. Bezoek www.chicplants.com voor meer inspiratie!

Slaapverwekkende kwaliteiten

In tegenstelling tot wat lange tijd beweerd werd, zijn planten in de slaapkamer juist een enorm goed idee. Ze werken niet alleen sfeerverhogend en bieden de kamer een natuurlijke uitstraling, maar beschikken ook nog eens over slaapverwekkende kwaliteiten. Nee, wees maar niet bang: dit heeft niets met de uitstraling van de plant te maken. Dit heeft alles te doen met de geur.

Uit onderzoek is gebleken dat bepaalde planten extra geschikt zijn voor de slaapkamer, omdat ze bijdragen aan een betere nachtrust. Daarnaast kunnen ze de luchtvochtigheid op peil houden in de slaapkamer. Juist doordat deze kamer vaak een stuk kleiner is en er gebruik wordt gemaakt van verwarmingselementen, kan de luchtvochtigheid onder peil zijn. Dit is voor je luchtwegen geen goed nieuws. Dankzij de juiste planten profiteer je van een betere nachtrust én een optimale luchtvochtigheidsgraad. Profiteer daarom vandaag nog van een heuse slaapkamermetamorfose en haal planten in huis!uitgerust slapen

Welke planten zijn geschikt voor de slaapkamer?

In principe kunnen vrijwel alle kamerplanten in de slaapkamer geplaatst worden. Wel is het belangrijk om goed op het verzorgingsadvies te letten. Als het een plant is die veel licht nodig heeft en in een tamelijk donkere slaapkamer wordt geplaatst, zal deze niet over een lange levensduur beschikken. Daarnaast schiet het onderhoud van de planten in de slaapkamer er wel eens bij in. Je kijkt immers niet de hele dag tegen de planten aan en als je naar bed gaat heb je weinig trek om ze te verzorgen. Kies daarom voor onderhoudsarme planten.

Denk bijvoorbeeld aan een XXL cactus om de kamer helemaal op te vrolijken. Dit is een zeer onderhoudsarme plant, mag best vergeten worden tijdens het water geven en kan zowel in het volle zonlicht of de schaduw uitstekend groeien. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een kamerplant met mooie bloemen of luchtzuiverende kwaliteiten, zoals de Spathiphyllum. Als je meerdere van deze planten bij elkaar plaatst, geniet je van een schonere lucht. Hierdoor val je gemakkelijker in slaap en wordt de ongezonde lucht door de verwarmingselementen verbannen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*