Heeft u last van wespen in uw slaapkamer?

wesp slaapkamer

Wespen begeven zich voornamelijk in de buitenlucht. Dit wil echter niet zeggen dat het ongedierte niet in uw huis voor kan komen. Zo kunnen wespen uw slaapkamer bijvoorbeeld via openstaande ramen en deuren binnendringen. In dat geval blijft het vaak bij één of een paar wespen. Het ongedierte kan echter ook een nest in uw huis bouwen. Vaak gebeurt dit in de nok van een zolder of in de spouwmuur. Indien er een wespennest in uw woning aanwezig is, kan dit voor behoorlijk wat overlast zorgen. Daarom is het zaak om direct in actie te komen bij een wespennest in huis. Maar wat kunt u het beste doen?

Waar zit het nest?

Voordat u overgaat tot het bestrijden van het wespennest, moet u natuurlijk wel eerst weten waar het nest zit. De beste manier om dit te ontdekken is de wespen te volgen. Gaat het ongedierte via een gaatje in de muur uw woning binnen? Dan is de kans groot dat er een nest in de spouwmuur zit. Vliegen wespen onder de dakpannen? Kijk dan op uw zolder of hier ergens een nest te vinden is.

Waar zit het nest?

Zelf het wespennest te lijf gaan

Zit er een wespennest in uw huis? Dan zoekt u ongetwijfeld op het internet naar oplossingen. Hier komt u onder andere het bestrijden met kokend water tegen. Dit kan een effectieve bestrijdingsmethode zijn, maar dit gaat lang niet altijd op. Vaak werkt het alleen bij een klein wespennest ter grootte van een tennisbal. Bovendien is dit een betrekkelijk gevaarlijke bestrijdingsmethode. De wespen kunnen namelijk agressief worden wanneer u kokend water in hun nest giet. De overlevende wespen richten zich in dat geval tot u en dat kan een aantal pijnlijke steken veroorzaken. Indien u het wespennest toch zelf wilt bestrijden, kunt u dit beter met poeder doen. Strooi dit voor de ingang van het nest. Het ongedierte neemt dit stukje bij beetje mee naar binnen, waardoor de populatie in het nest sterft.

Het nest verwijderen

Wespen vestigen zich nooit meerdere jaren in hetzelfde nest. Indien de zomer voorbij is en u geen activiteit meer ziet rond het nest, kunt u deze zonder problemen verwijderen. Wilt u het nest al eerder weghalen? Werp dan geregeld een blik op het wespennest en kijk of er (nog) activiteit is. Heeft u poeder gestrooid? Wacht dan altijd een paar dagen. Begin altijd pas met het verwijderen van het wespennest wanneer er geen activiteit meer waarneembaar is. Alleen dan slaagt u erin om het nest zonder kleerscheuren te verwijderen.

Schakel een professional in

Lijkt het u niet verstandig het wespennest in huis zelf te lijf te gaan? Doe in dat geval een beroep op professionele ongediertebestrijder. Een professional weet namelijk precies hoe hij een wespennest in huis te lijf moet gaan. Allereerst begint hij met het bestrijden van het ongedierte. De methode die hij hiervoor gebruikt, hangt af van de omvang van het probleem. Nadat de wespen bestreden zijn, haalt hij uiteraard ook het wespennest weg. Zodoende loopt u zelf geen gevaar en u weet zeker dat het nest straks geheel weg is!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*