4 tips om beter te slapen

4 tips om beter te slapen

Jaarlijks bezoeken duizenden Nederlanders hun huisarts met slaapproblematiek. Vaak willen zij middeltjes om beter van te slapen, maar daarmee los je het probleem natuurlijk niet altijd op Vrijwel iedereen ervaart wel eens problemen met inslapen of doorslapen. Stress, ziekte of een slecht matras kunnen ervoor zorgen dat je minder goed slaapt. Het is dan ook belangrijk om de oorzaak te achterhalen en daarvoor een oplossing te zoeken. Met enkel het slikken van medicatie, zonder te weten waardoor de slaapproblemen ontstaan, los je het probleem voor de lange termijn niet op. Sterker nog: je kunt afhankelijk worden van de slaapmedicatie, waardoor je uiteindelijk steeds meer nodig zal hebben.

Wil jij niet direct naar medicatie grijpen, maar wel lekkerder slapen? Wij geven je 4 tips om beter te slapen, tips die jij zelf kunt toepassen!


slecht slapen geluid

1.         Wietzaadjes gebruiken

Dit klinkt misschien als een zeer extreme oplossing, maar het is wel degelijk effectief. Als je moeite hebt met slapen, kunnen sommige wietzaadjes solaas bieden. Bekijk wel goed de effecten van de verschillende wietzaadjes. Zo zijn er soorten bij die je juist een kick van energie geven, maar ook een paar die je slaperig maken. Doe dan ook wel goed research voordat je een keuze maakt, zo weet je zeker dat dit de oplossing kan bieden.

2.         Controleer je matras en kussen

Kamp je met slaapproblematiek omdat je continu met pijn in je rug of nek wakker wordt? Dan is het hoog tijd om je matras en kussen eens goed te controleren. Als deze verouderd zijn, is de kans groot dat deze die pijntjes veroorzaken. Dan is het slechts een kwestie van vervangen om je goede nachtrust weer te laten wederkeren.

Heb je een nieuw matras en/of kussen nodig? Maak dan een afspraak bij een beddenspecialist. Zij kunnen jou precies vertellen wat je nodig hebt en welk materiaal bij jou past. Zo maak je altijd de beste keuze en geniet je van een optimale nachtrust.controleer matras

3.         Drink minder

Vaak horen we dat mensen zo vaak moeten plassen ’s nachts en daardoor met een verstoorde nachtrust te kampen hebben. De oplossing is in dit geval simpel. Probeer zo min mogelijk te drinken na het avondeten. Naarmate je ouder wordt of in het geval van zwangerschappen kan het zo zijn dat de blaas minder sterk is. Hierdoor moet je sneller naar het toilet en dat kan vooral in de nacht zeer vervelend zijn. Door minder te drinken na het avondeten, is je blaas minder gevuld en zal je minder snel moeten plassen. Dat zal je nachtrust ten goede komen.

4.         Verduister je kamer goed

Is de slaapkamer niet goed verduisterd? Dan zal je merken dat je in de zomer zeer slecht in slaap komt en ook weer veels te vroeg wakker bent. Dit heeft te maken met ons slaap-waakritme. Licht zorgt ervoor dat we hormonen aanmaken en daardoor actiever worden. Als je de kamer goed verduisterd, zal je sneller in slaap komen omdat je lichaam een seintje geeft dat het tijd is om te gaan slapen. Bovendien slaap je in de ochtend ook langer uit, omdat je lichaam geen signaal geeft dat het tijd is om op te staan. Genoeg redenen dus om een verduisterend gordijn aan te schaffen!

verdijster je kamer goed

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*