Waarom het belangrijk is dat jouw bed ergonomisch is

Waarom het belangrijk is dat jouw bed ergonomisch is

 Voor velen is ergonomisch slapen een belangrijker onderwerp geworden. In een tijd waar we veel aandacht besteden aan onze werkhouding en de manier waarop we werken, is nu ook het bed aan de beurt. Alhoewel verrassend weinig Nederlands echt aandacht geven aan onze slaaphouding, neemt dit steeds verder toe. Want als wel wel in een dure bureaustoel willen investeren, kan dat toch ook wel in een ergonomisch bed?

Ergonomie in de slaapkamer

Geen lichaam is hetzelfde. Van top tot teen zijn de verhoudingen van geen persoon identiek waardoor er bijna geen object is dat echt voor ons is gemaakt. Een ergonomische bureaustoel is echter een van de weinige voorbeelden waarbij dit wel zo is, net als een maatpak. Maar een bed?

Waar een bureaustoel op ergonomie in te stellen is, door bijvoorbeeld de rug- en zitsteun aan te passen, is dit bij een bed zelden het geval. Jouw lichaam kan perfect in de vorm gegoten worden wanneer je in een stoel zit. Waarom willen we dit dan ook niet in ons bed waar we bijna 30 procent van ons leven te vinden zijn?adjustable bed

Ergonomisch aanpasbaar bed

 In werkelijkheid is het echter wel mogelijk om een ergonomisch aanpasbaar bed te kopen. Deze bedden helpen je met het realiseren van een slaaphouding die het best bij jouw lichaam past. Oftewel, jouw matras en frame kan worden aangepast op de houding die ergonomie optimaliseert.

Hierdoor kunnen diverse klachten aan de rug, nek en heupen voorkomen worden. Klachten waar je op termijn veel last van kan krijgen. Daarom adviseren steeds meer experts om een ergonomisch bed te overwegen.

Fitter gevoel na een nacht in een ergonomisch bed

Uit diverse onderzoeken blijkt dat gebruikers van een ergonomisch bed zich op termijn fitter voelen. Ze worden minder moe wakker en veel voorkomende pijntjes komen aanzienlijk minder voor. Dit komt onder andere doordat de slaaphouding geen extra inspanning van de spieren vereist. Ook worden de gewrichten minder belast waardoor de gebruiker minder ‘stijfjes’ uit bed stapt.

De investering voor een ergonomisch aanpasbaar bed is vooralsnog hoog. De verwachting is echter dat naarmate deze markt zichzelf verder weet uit

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*