Slaapkamers: wat zijn de trends in 2019?

Slaapkamers wat zijn de trends in 2019?

Veel huishoudens besteden erg veel aandacht aan het interieur van een huis en leggen daarbij vooral de focus op 2 kamers, namelijk: de woonkamer en de keuken. Niet zo gek natuurlijk aangezien dit toch wel de visitekaartjes van een huis zijn. Maar heb je ooit wel eens stilgestaan bij de slaapkamer? Verschillende onderzoeken wijzen uit dat een opgeruimde en nette slaapkamer de slaap en overall rust positief beïnvloed.

Kleuren

Toch tijd om te beginnen aan die gezonde levensstijl en daarom van plan om je kamer een make-over te geven, dan zijn er een aantal zaken waar zeker rekening mee gehouden moet worden. Het zal misschien niet het eerste zijn waar je aan denkt, maar kleur gaat de grootste rol spelen in het interieur van je slaapkamer. Elke kleur roept weer een ander gevoel op bij mensen en daarom moet er vooraf nagedacht worden over de sfeer die je graag wil in de kamer.
Zo roepen blauwe en paarse tinten vooral rust en kalmte op. Blauw wordt geassocieerd met koelte en heeft daarom een rustgevend effect. Combineer deze kleur met een set warm gekleurde lampen om zo niet een te kille kamer te krijgen. Ben je juist een energiek persoon en laat je dit ook graag in je slaapkamer naar voren komen, kies dan voor kleuren als rood, oranje of iets wat daarop lijkt. Een mooi gekleurd sierkussen of twee erbij en je geeft je kamer een compleet andere sfeer.

Klein beginnen

Natuurlijk hartstikke leuk om een hele slaapkamer om te gooien en er iets compleet nieuws van te maken, echter hangt hier vaak wel een groot prijskaartje aan en kost het erg veel tijd. gelukkig kun je met kleine aanpassingen je kamer al omtoveren tot jouw eigen paleis. Begin eens met het bed; hetgeen wat centraal staat in de kamer. Wanneer de kleur duidelijk is, start dan eens met een dekbedovertrek van bijvoorbeeld Bedsupply in deze kleur. Combineer dit met een aantal sierkussen en/of een sprei in deze kleur. Je zult zien dat dit al snel zorgt voor een nieuwe frisse blik. Het is niet altijd nodig om de kamer in zijn geheel aan te pakken.
Klein beginnen slaapkamer

Merken

Ga je beginnen met een nieuw dekbedovertrek, neem dan eens een kijkje bij merken als Snurk, Essenza en Cinderella. Deze merken hebben als doel jou zoveel mogelijk kwaliteit, comfort en stijl te geven als mogelijk is. Snurk is vooral gericht op de kleintjes met haar vrolijke printjes en leuke thema’s, terwijl Essenza en Cinderella zich meer focussen op volwassenen. Essenza biedt een breed scala aan dekbedovertrekken met bloemen als veel terugkomend patroon. Deze dekbedden zijn vaak wat donkerder gekleurd. Op zoek naar wat lichtere en minder opvallende kleuren, dan ben je bij Cinderella aan het juiste adres. Met een groot aanbod aan effen gekleurde dekbedovertrekken is er voor ieder wat wils.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*