Verduisterende vouwgordijnen als smaakmaker voor de slaapkamer

Verduisterende-vouwgordijnen

De juiste raambekleding vinden voor de slaapkamer kan een lastige opgave zijn. Je bent niet alleen opzoek naar raambekleding die zoveel mogelijk licht kunnen tegenhouden, maar ook naar raambekleding die echt dat beetje extra geven aan de slaapkamer. De tijd dat de slaapkamer enkel een plek was om in te slapen is immers allang voorbij. Heb je wel eens gedacht aan vouwgordijnen als smaakmaker voor de slaapkamer. Op Blinddesign werden we verrast door een brede collectie aan bijzonder mooie en praktische vouwgordijnen. Bijzonder is ook de mogelijkheid er bestaat om deze zonverduisterend te maken. Hierdoor is het ook een goede optie voor de slaapkamer. Dat is heel goed nieuws voor de liefhebbers van vouwgordijnen en dat zijn er nogal wat! We zien steeds vaker vouwgordijnen terug in de Nederlandse interieurs. Met hun tijdloze uitstraling kunnen ze vrijwel elke ruimte compleet maken, waardoor deze populariteit ook zeker niet onterecht is. In dit artikel vertellen we meer over verduisterende vouwgordijnen en geven we je een aantal tips en & ideetjes.

Verduisterende vouwgordijnen, welke stoffen zijn mogelijk?

De meeste mensen denken, geheel onterecht, dat een verduisterend vouwgordijn enkel verduisterend kan zijn als deze in een donkere en dikke stof wordt geleverd. De waarheid is dat een verduisterend gordijn eigenlijk in alle soorten, kleuren en maten geleverd kunnen worden. Zelfs transparante vouwgordijnen worden gemaakt in een zonverduisterende variant. Maar hoe werkt dat dan eigenlijk? Als we goed kijken naar een verduisterend vouwgordijn zien we dat de verduisterende voering aan de achterzijde van het stof wordt gemaakt. De voedingsstof is verduisterend, hierbij maakt de kleur of het patroon van de stof helemaal niks uit. Wel klopt het dat je bij donkere stoffen het idee hebt dat het donkerder wordt in de kamer. Dit komt simpelweg door de kleur, niet omdat er meer licht wordt doorgelaten.

vouwgordijn

De voordelen van vouwgordijnen

Vouwgordijnen worden steeds populairder en geven elke woning een tijdloze uitstraling. Met de verduisterende variant is het zelfs een geweldige smaakmaker voor in de slaapkamer. Maar wat maakt de vouwgordijn nou populairder dan andere soorten gordijnen? Wij zetten de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje.

  • Mits vouwgordijnen op de juiste manier worden gemonteerd kunnen ze bijdragen aan een lagere energierekening. Dit komt omdat de stof van vouwgordijnen meestal dikker is dan die van andere gordijnen. Hierdoor kan er minder warmte ontsnappen uit de slaapkamer en heeft ook tocht geen kans meer. Bovendien wordt dit gordijn gemonteerd in het raam en hierdoor valt hij niet over een eventuele verwarming. Doordat hiermee de warme luchtstroom niet belemmerd wordt blijft het aangenaam op temperatuur in de slaapkamer.
  • Doordat de stof van vouwgordijnen veel dikker is dan die van andere gordijnen zien we ook dat ze veel geschikter zijn voor privacy gevoelige kamers, zoals de slaapkamer. Bovendien wordt het gordijn zo gemonteerd dat naden en kieren niet zichtbaar zijn en er van buitenaf niks te zien is.
  • De meeste gordijnsoorten zijn praktisch maar niet bepaald sfeerverhogend. Sterker nog, de meeste gordijnsoorten zorgen juist voor een kille sfeer. Vouwgordijnen beschikken over een speciale warmte en bijzondere uitstraling die we eigenlijk nog nooit eerder zijn tegengekomen. Hierdoor zijn ze niet alleen functioneel maar behoren ze ook nog een tot prachtige deco items.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*