Tips voor een moderne slaapkamer

modern slapen

Kenmerkend voor een moderne slaapkamer is een minimalistisch design dat zorgt voor een ontspannen sfeer. Weg met tierlantijntjes en overbodige versiersels waarvan je het Spaans benauwd krijgt, wij gaan voor een slaapkamer die rust brengt, en dat mag je best letterlijk nemen!

Een minimum aan meubels

Een moderne slaapkamer is een open slaapkamer met enkel de meest essentiële meubels: een bed en een kledingkast zijn doorgaans voldoende. Nachtkastjes zijn misschien wel handig, maar nemen vaak ook onnodig veel plaats in. Deze kan je gemakkelijk vervangen door bv. een klein legplankje aan elke kant van het bed.

Meubels op maat

Dé basis van een moderne slaapkamer: inbouwkasten en andere meubels op maat. Met meubels op maat maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en blijven er geen loze centimeters meer over. Voor een op-en-top modern effect kies je voor greeploze kastdeuren en laden. Zo lijkt jouw inbouwkast wel het verlengde van de muur.

Moderne raamdecoratie

Zware, verduisterende gordijnen horen absoluut niet thuis in een moderne slaapkamer. Maar uiteraard is slapen in een kamer die baadt in het licht ook geen aanrader. Het is dus belangrijk dat je kiest voor de juiste raamdecoratie: een strak, verduisterend rolgordijn, bijvoorbeeld. Aluminium jaloezieën doen het natuurlijk ook heel erg goed in een moderne slaapkamerinrichting.

moderne slaapkamer

Ingebouwde of indirecte verlichting

Een nachtlampje, een hanglamp, eventueel een staande lamp… Heel mooi allemaal, maar het zijn ook allemaal extra details die niet per se hoeven in een slaapkamer. In een moderne slaapkamer kies je beter voor ingebouwde verlichting. Vind je dit te ongezellig? Ga dan voor indirecte verlichting. Dit kan je trouwens gemakkelijk zelf creëren met enkele ledstrips aan het hoofdbord van je bed, bijvoorbeeld, of boven-of onderaan de kledingkast.

Neutrale, tijdloze vloer

Het effect van een vloer wordt door velen onderschat, hoewel deze wel voor een groot deel de sfeer en uitstraling van de slaapkamer bepaalt. Denk maar aan die dikke tapijten die je vroeger in bijna elk huis zag opduiken. Dit is niet meteen iets dat strookt met een moderne slaapkamer, niet? Voor een ultramodern effect kies je in de slaapkamer best voor een gladde, neutrale, tijdloze vloer zoals een betonvloer of grote, keramische tegels. Ook parket of laminaat in de juiste kleur kan in een moderne slaapkamer. Zo voeg je meteen ook een warm accent toe aan de slaapkamer!

Kleuren

Neutrale kleuren als wit, grijs en zwart zijn de basis van een moderne slaapkamer. Deze kleuren komen dus best terug in alle basiselementen zoals de meubels en de vloer. Om de boel wat op te fleuren, kan je uiteraard gebruik maken van enkele accessoires in de juiste tinten. Pasteltinten, bijvoorbeeld, passen heel mooi in een moderne slaapkamer en zorgen tegelijkertijd voor een rustgevende sfeer.

Zin om zelf aan de slag te gaan? Op de webshop van meubelwinkel Emob vind je heel wat bedden en andere meubels met strak design die perfect in een moderne slaapkamer passen. Het ontdekken waard!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*