Een hangmat als bed gebruiken

De traditionele hangmat met standaard kennen we eigenlijk alleen van vakanties of van een relaxplekje in de tuin. Wij gebruiken hem vooral om lekker in te relaxen, een drankje te doen, een boekje te lezen en incidenteel eens onze ogen in te sluiten. Een hangmat ook daadwerkelijk als bed gebruiken. Dat is voor de meeste mensen toch een stap te ver. Eigenlijk best gek want als we kijken naar bijvoorbeeld Scandinavische landen zien we dat hier juist bijna alleen maar wordt geslapen in hangmatten en dan nog het liefst buiten. Zo ver willen wij nou ook weer niet gaan, maar waarom zou een hangmat niet gebruikt kunnen worden in de slaapkamer? Het is toch een prima plekje om in te slapen? De reden hiervoor ligt waarschijnlijk in onze Europese roots. In Europa zijn we ervan overtuigd dat hi-tech bedden en peperdure matrassen het antwoordt zijn op al onze slaapproblemen. Als we kijken naar de statistieken zien we dat dit geen realistisch beeld is. Sterker nog, steeds meer mensen kampen met lichamelijke klachten in de ochtend en moeite met het in slaap komen in de avond. Dit resulteert tevens weer in geestelijke gezondheidsproblemen en maakt dat er een oplossing gezocht moet worden hiervoor. Natuurlijk kan je grijpen naar slaapmedicatie of andere medische oplossingen, maar heb je wel eens gedacht dat een bed misschien gewoon niet de beste oplossing is voor jou? In dit artikel vertellen we je waarom een hangmat in veel van de gevallen lichamelijke- en geestelijke klachten kan oplossen en hoe je deze combineert met het interieur in je slaapkamer.

hangmat slaapkamer

Een hangmat in de slaapkamer ophangen

Voordat we het nog eens uitgebreid gaan hebben over de voordelen van een hangmat ten opzichte van een bed voor de lichamelijke gezondheid, leggen we eerst uit hoe je een hangmat combineet met het interieur van je slaapkamer. Het is immers best wel vreemd om opeens je bed uit de kamer te verwijderen. Een slaapkamer zonder bed. Althans eigenlijk kan je nu de hangmat als bed zien. De hangmat kan opgehangen worden aan de muur of het plafond met een speciale constructie. Hiervoor dienen wel gaten in de muur geboord te worden en dat is niet altijd een handige oplossing. Voel je hier niet veel voor? Schaf dan een speciale hangmat standaard aan zodat dit niet nodig hoeft te zijn. Kleed de hangmat aan zoals je ook bij je bed zou doen. Leg er warme dekens op en een paar knusse kussens om jouw ‘plekje’ helemaal compleet te maken.

Waarom een hangmat veel gezonder is voor je lichaam

Een matras trotseert eigenlijk altijd de zwaartekracht. Deze probeert hij te onderdrukken zodat jouw lichaam niet doorzakt. De meeste mensen voelen hier niks van, maar er zijn er ook een aantal die hierdoor last hebben van specifieke drukpunten op hun lichaam. Denk aan de heupen, ribben, schouders en rug. Doordat een hangmat al van zich zelf hangt zal deze de zwaartekracht gebruiken om het lichaam te ondersteunen, dit zonder het effect tegen te houden en dat voel je aan het lichaam. Bovendien wordt het gewicht goed verdeeld en zal de stof van de hangmat op een veilige en natuurlijke wijze om je lichaam heen gevormd worden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*