Hoe weer je licht uit de slaapkamer?

rolgordijn op maat

Fijn dat het weer zomer wordt! Het is weer langer licht s avonds en de wereld ziet er weer een stuk mooier uit met een strak blauwe lucht en een heerlijk zonnetje. De lange zomeravonden zijn natuurlijk heerlijk, echter zorgt het bij veel mensen voor de nodige slaapproblemen. Je slaapt het best als je slaapkamer donker en koel is. Dit is uiteraard een flinke uitdaging op een warme zomeravond als er veel licht naar binnen glipt en de temperatuur aan de hoge kant is. Wat kan je er aan doen om deze problemen op te lossen? Dat leggen we je in dit artikel uit.

Waarom in het donker slapen?

Als het avonds donker begint te worden, dan laat je lichaam de stof melatonine vrij. Hierbij bereidt je lichaam voor op de nachtrust en resulteert in een lagere lichaamstemperatuur. Wanneer de slaapkamer niet donker genoeg is worden je hersenen niet goed genoeg getriggert om melatonine aan te maken. En is dus erg belangrijk dat je voor het slapen gaan alvast het licht enigszins dimt en je raamdecoratie dicht doet zodat je ogen alvast kunnen wennen aan een donkere omgeving. Probeer alle apparatuur in je kamer uit te zetten zodat dit geen storende lichtflitsen afgeeft. Hoogstwaarschijnlijk heb je een mobiele telefoon naast je bed liggen. Je mobieltje straalt vaak ook licht uit wanneer je berichtjes krijgt. Probeer daarom je telefoon ‘s nachts uit te zetten voor een goede nachtrust.

Soorten raamdecoratie

Welk soort raamdecoratie zorgt er nou voor dat jouw slaapkamer helemaal donker wordt? Een verduisterend rolgordijn is een van de beste opties. Wil je een keer lekker vroeg naar bed, en is het buiten nog licht, dan blijft het in ieder geval goed donker in de slaapkamer! Rolgordijnen zijn gemakkelijk in gebruik en hoeven niet duur te zijn. Daarnaast zijn rolgordijnen verkrijgbaar in allerlei kleuren zodat je altijd de juiste combinatie kunt maken. Het enige nadeel van een standaard rolgordijn  is dat het lastig  is om ook de zijkanten goed donker te krijgen. Hiervoor zijn er speciale rolgordijnen met zijgeleiders verkrijgbaar. De rol van het rolgordijn zit aan de bovenkant weggewerkt in een cassette en aan de zijkanten zit het rolgordijn ingespannen met zijgeleiders. Door de cassette valt het rolgordijn mooi strak naar beneden en kan er aan de zijkanten geen licht meer binnen schijnen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*