Trendy slaapkamerverlichting: van bureaulampen tot notarislampen

notarislamp

De tijd waarin de slaapkamer alleen maar diende als plek om in te slapen is gelukkig voorbij. Het is immers ook zonde om niks te doen met zo’n mooie ruimte in je huis. Het stylen van de slaapkamer wordt vaak een beetje vergeten. Daar slaap je in dus het hoeft echt niet sfeervol te zijn. Dat het helemaal fout is om zo te denken hoeven we jou niet uit te leggen. Juist in onze huidige drukke samenleving is het fijn om een sfeervolle plek in huis te hebben waar je volledig tot rust kan komen. Hoe vaak komt het nu wel niet voor dat er een televisie in de slaapkamer hangt? Hoe vaak komt het wel niet voor dat er bureaus staan of leeshoekjes zijn gecreëerd? Zo wordt het wel duidelijk dat we van de slaapkamer eigenlijk een tweede woonkamer aan het maken zijn. Een ruimte om in te leven en in te slapen. Wat wil je nog meer? En wat hoort er bij zo’n ruimte echt niet te ontbreken? De verlichting natuurlijk! Zonder de juiste verlichting is het lastig om sfeer aan te brengen en bovendien moet er ook nog eens werkverlichting aangebracht worden voor bepaalde hoekjes. Tijd dus om een lichtplan op te stellen voor de slaapkamer. Wil je alvast inspiratie op doen? Ga dan naar Directlampen.nl, hier vind je een enorm scala aan lampen. Daar zit vast wat tussen voor jouw slaapkamer! Wij geven je alvast een inspiratie boost.

Notarislampen in de slaapkamer

De notarislamp zal voor de jongere generatie heel vreemd in de oren klinken, want wat is dat eigenlijk? Simpel gezegd is de notarislamp een lamp die vroeger op de tafel stond van een bankier of notaris. De meeste notarislampen beschikken over een groene kap, maar ze zijn ook in andere kleuren verkrijgbaar. Het is eigenlijk heel bijzonder dat deze lamp na zoveel jaar nog steeds enorm populair is. We zien hem vaak in klassieke interieurs of werkkamers, maar ook in de slaapkamer past hij perfect. Zo worden we betovert door de eigentijdse uitstraling van de notarislamp van Directlampen. En wees niet bang: dat betekent niet dat je direct over moet op een klassieke slaapkamer. Juist het contrast met een modern interieur geeft een leuk en speels effect. Bovendien zorgt deze lamp direct voor een warme en behaaglijke uitstraling en vervult het zijn functie als werklamp tot in de puntjes. Ideaal voor op het bureau dus! Kies je toch voor een traditionele bureaulamp? Zorg dat je deze dan aanschaft in de stijl van de rest van je interieur.

klassieke notarislamp
klassieke notarislamp
Functionele notarislamp
Functionele notarislamp

Sfeerverlichting in de slaapkamer

Als er iets belangrijk is in de slaapkamer is het het creëren van sfeer wel. Dit kan je doen door sfeerlampen te plaatsen, maar je kan uiteraard ook heel ‘old school’ aan de slag gaan met waxinelichtjes, kaarsen en lichtslangen. Uiteraard is die aanpak niet voor iedereen weggelegd. In dat geval raden wij aan om eens opzoek te gaan naar warme lampen die de sfeer binnen no-time kunnen verhogen in de slaapkamer. En dat is waar het uiteraard uiteindelijk allemaal om draait.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*