Hier moet je op letten bij de aanschaf van een nieuw matras

nieuw matras kopen

Het bed is het allerbelangrijkste meubelstuk in onze woning. Hier breng je niet alleen de meeste tijd in door, maar het is ook nog eens van essentieel belang voor een goede gezondheid. Slapen behoort naast eten en drinken tot de belangrijkste levensbehoefte van de mens. Zonder een gezond slaappatroon functioneren we minder en kunnen we op lange termijn last krijgen van gezondheidsproblemen en depressies. Een goede nachtrust begint bij de aanschaf van een goed bed. Toch is dat wel wat lastiger dan je denkt, want waar moet je allemaal op letten? In dit artikel geven we je een aantal handige tips & tricks voor de aanschaf van een nieuw bed.

goed matras slapen

Voor welk bed ga jij?

Op het gebied van bedden zijn de keuzemogelijkheden haast eindeloos. Ga je voor een tweepersoons- of eenpersoonsbed? Wil je een boxspring of juist een bed met lattenbodem? Wil je een bed met de mogelijkheid voor een elektrische bodem? Duizelt jouw hoofd al? Dat zou ons niks verbazen. Het kiezen van het juiste bed gaat vaak niet over één nacht ijs en is vooral afhankelijk van eigen smaak en wensen. Gelukkig zijn er genoeg dingen waar je op kunt besparen. Een boxspring zonder matras kopen is bijvoorbeeld ook heel goed mogelijk, zo lang het huidige matras nog van goede kwaliteit is, en scheelt toch wel wat in de kosten. Bovendien kan je er dan ook nog altijd voor kiezen om een matras in de sale aan te schaffen. Tip: voordat je gaat denken over de uitstraling van het bed en het financiële plaatje is het eerst belangrijk dat je opmeet hoe groot het bed mag zijn. Zo heb je alvast een richtlijn en weet je naar welke afmetingen je zoekt, dat maakt de zoektocht al een stuk makkelijker.

boxspring zonder matras

Een nieuw matras aanschaffen

Als je van plan bent een nieuw matras aan te schaffen, is het belangrijk dat je je niet laat afschrikken door het brede assortiment. Wij raden aan om naar een speciaalzaak te gaan of contact op te nemen met een beddenspecialist om zo advies te winnen over de perfecte matras voor jouw situatie. Je weet zeker dat een matras van goede kwaliteit is als deze de natuurlijke S-vorm van je rug ondersteunt. Als dit ontbreekt, zal je al snel rug- en nekklachten ontwikkelen en dat is uiteraard niet bevorderlijk voor de nachtrust. Of je voor een hard of zacht matras kiest is vooral afhankelijk van eigen smaak. Onderzoekers zijn het er wel over eens dat een harder matras iets beter de rugspieren ondersteunt, maar dat betekent ook niet dat je een té hard matras moet nemen. Het is vooral belangrijk dat jij er comfortabel op kunt liggen. Tip: breng een bezoekje aan een speciaalzaak en test de verschillende matrassen uit. Zo voel je al gauw of dit matras wat voor jou is of dat je nog even verder moet zoeken.

nieuw matras

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*