Het belang van raamdecoratie in de slaapkamer

raamdecoratie slaapkamer

Raamdecoratie is onmisbaar in de slaapkamer. Niet alleen voor het buiten sluiten van het zonlicht, maar ook om de privacy te waarborgen en meer sfeer in de slaapkamer te halen. Raambekleding moet immers niet alleen een praktische functie vervullen, maar ook een decoratieve. Toch ligt de functie van raamdecoratie in de slaapkamer toch nét wat anders dan in de rest van de woning. Zo zal je in de woonkamer meer waarde hechten aan de uitstraling van de raambekleding. Je kijkt er immers vaak naar en ze bepalen voor een groot deel de uitstraling en warmte van de ruimte. In de slaapkamer maken we toch meer praktische overwegingen bij het uitzoeken van de juiste raambekleding. In dit artikel vertellen we meer over waar je op moet letten bij de aanschaf van raamdecoratie voor de slaapkamer.

Spelen met het lichtval

In de slaapkamer is het van essentieel belang dat er raambekleding wordt gebruikt die in staat is om natuurlijk zonlicht te weren. Zeker in de zomermaanden is dit enorm belangrijk voor een betere nachtrust. Raamdecoratie die je in staat stellen om de ruimte te verduisteren zijn dan ook perfect geschikt voor de slaapkamer. Het is echter wel waar dat sommige verduisterende raambekleding beter passen dan anderen. Denk bijvoorbeeld aan verduisterende rolgordijnen. Deze laten veel minder licht door dan de gewone variant, maar door de cassette en ruimte tussen het raam en de raambekleding zien we toch dat deze alsnog veel licht doorlaat. Dit is echter ook een kwestie van gewenning. Als jij gewend bent aan een lichtere slaapkamer zal je juist versteld staan van de zonverduisterende kwaliteiten van het rolgordijn. Of je de minimale doorlating van het licht ook echt storend vindt is vooral een kwestie van smaak.

rolgordijn op maat

De meeste mensen kiezen in de slaapkamer voor jaloezieën, deze zien er niet alleen heel stijlvol uit maar zijn ook nog eens in verschillende materialen verkrijgbaar. Bovendien kennen ze talloze voordelen voor de slaapkamer, zo bieden ze extra bescherming tegen zonlicht en zijn ze gemakkelijk te reinigen. Door de rijke uitstraling van jaloezieën breng je ook nog eens heel wat sfeer in de slaapkamer. En zeg nou zelf, het oog wil ook wat!

Gordijnen blijven nog steeds een zeer populaire keus in de Nederlandse slaapkamers. Gordijnen kunnen vrijwel al het licht uit de kamer houden en creëren zo de ideale ruimte om in te slapen. Het nadeel van gordijnen kan zijn dat het de ruimte wat compacter laat ogen. Zeker in kleine slaapkamers is dit geen aanrader. Je kunt dit oplossen door gebruik te maken van lichte- en toch zonverduisterende stoffen.

Shutters in de slaapkamer

Steeds meer mensen kiezen ervoor om shutters in de slaapkamer te plaatsen. Shutters zijn bij uitstek geschikt om je woning een mediterraan gevoel te geven. De shutters geven de slaapkamer dat extra warme vakantiegevoel en worden meestal gebruikt om meer sfeer te creëren. Bovendien zijn ze ook nog eens erg praktisch. Je kunt de lamellen in vrijwel alle standen zetten, waardoor je de hoeveelheid lichtval helemaal in eigen hand kunt houden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*