Tips bij het kopen van een matras

Tips bij het kopen van een matras

Een groot deel van de 24 uur die er in een dag zit, breng je door met slapen. Goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Het is daarom van belang dat je een goed bed met matras hebt om te kunnen slapen. Hoe kies je het juiste matras? Je leest hier een aantal nuttige punten die jou kunnen helpen om een geschikt matras te kopen.

Het juiste formaat

Het klinkt misschien een beetje voor de hand liggend, maar het is belangrijk om het juiste formaat van je matras te kiezen. Slaap je samen met iemand die veel rolt in bed, dan is het handig om een groot bed te kopen. Weinig ruimte? Ga dan voor een kleiner formaat matras. Het meest gekozen formaat voor een eenpersoonsmatras is 90×200. Ben je op zoek naar een smallere matras voor je bed? Kies dan een matras 80×200. Dit formaat is ook handig als u zoekt naar twee eenpersoons matrassen voor een bed van 160×200.

Hardheid

De mogelijkheden voor een matras zijn eindeloos. Kies voor een pocketverenmatras als je graag een matras wil dat zich naar jouw lichaam vormt. Een traagschuim matras vormt zich ook naar je lichaam, onder invloed van warmte en druk van je lichaam. De hard- of zachtheid is ook belang bij het kopen van een matras. Dit hangt af van je lichaamsbouw. Ben je licht en tenger gebouwd? Dan heb je zachtere en soepelere ondersteuning nodig dan iemand die breder en zwaarder is. Misschien heeft je partner een hele andere voorkeur wat betreft matras, kies dan alle twee je eigen matras. De scheiding tussen de matrassen zijn geen probleem, hier zijn verschillende oplossingen voor bedacht.

Proeftijd en omruilgarantie

Proeftijd is van groot belang. Natuurlijk test je het matras wel in de winkel, maar dit is en blijft toch lastig oordelen. Gemiddeld is vier weken op het matras slapen het allerbeste. Zo kan je perfect een oordeel geven over het matras. Let op met het kopen van een matras of er een omruilgarantie geldt of een niet-goed-geld-terug garantie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*