7 Redenen om te kiezen voor een vouwwand

7 Redenen om te kiezen voor een vouwwand

In woonprogramma’s op televisie zien we ze steeds vaker voorbij komen: glazen vouwwanden. Het staat ook prachtig, zo’n weids uitzicht op de tuin. Het geeft je het gevoel altijd naar buiten te kunnen en een beetje buiten te zijn. Kortom, je haalt buiten naar binnen en binnen naar buiten! De ruimte binnen krijgt bovendien veel meer lichtinval, waardoor je interieur ook veel beter tot zijn recht komt. Maar behalve het feit dat het erg mooi is, heeft zo’n vouwwand ook belangrijke voordelen. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

1. Energie besparend

Misschien denk je dat een grote, glazen wand meer kou of warmte doorlaat dan een muur met een deur of met schuifdeuren. Niets is minder waar! Dit komt doordat de innovatieve, glazen vouwwanden van tegenwoordig, gemaakt zijn van aluminium en hoog rendementsglas. Deze combinatie biedt een hoog gebruiksgemak en een zeer hoge isolatiewaarde. Een ijzersterke combinatie!

2. Ruimtebesparend

Vouwwanden nemen maar heel weinig ruimte in. Dat is, zeker wanneer de beschikbare plaats niet zo groot is, bijvoorbeeld bij een appartement of bij een slaapkamer met balkon. Door het open zicht naar buiten en de lichtinval is de kamer ook optisch groter.

3. Zeer veel mogelijkheden

Voor elke situatie is er een geschikte vouwwand mogelijk, doordat hij op verschillende manieren kan worden ingedeeld en opgesteld. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor naar binnen of naar buiten vouwend. De wand kan worden uitgevoerd met 1 deel, met alle panelen aan 1 kant, of twee delen met 1 of meer panelen naar beide kanten gevouwen. Ook is het mogelijk om de wand uit te voeren met (of zonder) een loopdeur. Verder is er een breed aanbod aan verschillende glassoorten, raambeslag, sloten, kleuren en afwerkingen. Zo kun je dus de wand precies aan jouw wensen aanpassen.

4. Kan ook in grote afmetingen gemaakt worden

Door het gebruik van licht gewicht aluminium en innovatieve technieken is er veel mogelijk. Moderne vouwwanden zijn daarmee ook geschikt voor hele grote en brede toepassingen. Aluminium is daarbij een belangrijke factor, aangezien het materiaal licht in gewicht is, ijzersterk en slijtvast. Dankzij het gebruik van aluminium zijn de randen heel smal en is er meer ruimte voor glas. Dat is wel zo mooi!

5. Binnen en buiten 1 geheel: vrijheid

Met glazen vouwwanden tussen je woonkamer/keuken en de tuin maak je er 1 prachtig geheel van. Het gehele jaar door geniet je meer van je tuin én van je huis. Wanneer het koud is, blijft de wand dicht maar heb je toch vrij zicht naar buiten. In de zomer kan de wand helemaal open en kun je vrij in en uit lopen.

6. Meerwaarde voor uw woning

Goed, het is een investering; de aanschaf van een vouwwand. Maar dat verdien je altijd terug bij de verkoop van je woning. Door zo’n glazen pui wordt je woning namelijk meer waard!

7. Verbetering van je kwaliteit van leven

Dit klinkt misschien wat dramatisch, maar het is echt zo! Glazen vouwwanden zijn een aanwinst voor je woning en een lust voor het oog. Maar daarbij verhoogt het ook je woongenot en dus je kwaliteit van leven!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*