Belangen van het hebben van een goed bed en matras

Belangen van het hebben van een goed bed en matras

De slaapkamer is een belangrijk gedeelte in je woning. Hierin kun je even helemaal tot rust komen. Dit kun je alleen wel pas doen wanneer je ook een goed bed en matras in de slaapkamer hebt. Hoewel dit erg belangrijk is, besteden mensen vaak nog weinig aandacht aan het hebben van een goed bed en matras. Waarom is het hebben van een goed bed en matras zo belangrijk? Om daar antwoord op te krijgen, kun je hieronder verder lezen!

Belang 1: Je slaapt ⅓ van je leven

⅓ deel van je leven lig je in je bed. Het klinkt misschien gek en veel, maar klopt wel. Hierbij ga je uit van het hebben van een nachtrust van ongeveer acht uur. Op het moment dat je hoor dat je ⅓ deel van je leven in je bed ligt, zullen er misschien al wat belletjes gaan rinkelen. Niet geheel onbelangrijk om een goed bed te hebben dus. Wanneer je het hebt over dat je ⅓ deel van je leven in je bed ligt, worden de uren die je gebruikt om uit te slapen of bijvoorbeeld te luieren nog niet eens meegeteld. Hier komen dus nog eens extra uren bij. Zeker de moeite waard om toch eens te gaan kijken voor een goed bed en matras. 

Belang 2: Kom tot rust

Een mens heeft nu eenmaal een goede nachtrust nodig. Hierbij is het zelfs zo dat je lichaam aftakelt wanneer je geen tot weinig slaap hebt. Wanneer je lichaam in slaap komt, kunnen je hersenen weer helemaal reinigen. Daarnaast zal je hartslag dalen en zul je echt tot volledige ontspanning komen. Ook je spieren krijgen de ruimte om te kunnen ontspannen. Wanneer je slecht slaapt, zul je eerder last krijgen van een burn-out, depressie, stress, neerslachtigheid en andere klachten. Niet fijn en zeker niet nodig, want je kunt dit makkelijk voorkomen door een goed bed en matras. Denk bijvoorbeeld aan een boxspring met een pocket matras en een latex topdekmatras. Bekijk de mogelijkheden en voorkom mogelijke klachten.

Belang 3: Voorkom lichamelijke klachten

Hierboven heb je al wat kunnen lezen over de mogelijke lichamelijke klachten. Je kunt dus zowel lichamelijk als geestelijk klachten oplopen door een slecht bed en matras. Denk bijvoorbeeld aan rug- of nekklachten. Wanneer je bijvoorbeeld een oud matras hebt, zul je hier misschien in een doorzakking gaan liggen. Je rug krijgt dan niet de juiste steun en zal dan pijnlijk worden. Onderhoud je matras en bed dus goed en zorg ervoor dat je niet te lang blijft liggen op een matras of bed die eigenlijk niet meer goed is. 

 

Ook geestelijk wil je voorkomen lichamelijke klachten te krijgen. Dit kun je goed voorkomen door ervoor te zorgen dat je per nacht minimaal acht uur slaap hebt. Hoewel dit makkelijk klinkt, slapen veel mensen toch minder lang. Je bent in de avond nog druk en moet de volgende dag er alweer vroeg uit. Klinkt als een standaard ritme, maar probeer deze te onderbreken. Zet bijvoorbeeld een wekker, zodat je alert bent op dat je op tijd naar bed gaat. Al snel zul je de voordelen, door de goede nachtrust, merken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*