Tien tips om bedwantsen te bestrijden

bedwantsen

Heb jij ´s ochtends regelmatig kleine wondjes op je huid wanneer je wakker wordt?  Of tref je vaak kleine rode vlekjes aan in de lakens? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met bedwants. Dit is een bijzonder vervelend ongedierte. Heb jij last van bedwants? Dan moet je direct in actie komen. Doe je dit niet? Dan is er binnen de kortste keren sprake van een plaag. Wil jij weten hoe je dit ongedierte te lijf moet gaan? Wij geven je hier tien tips om bedwantsen te bestrijden.

1. Beddengoed wassen


Last van bedwantsen? Gooi je beddengoed dan regelmatig in de was. Het ongedierte is namelijk niet bestand tegen wasbeurten van vijftig graden.

2. Stofzuigen

Naast het beddengoed wassen kun jij bedwants ook bestrijden door regelmatig met de stofzuiger rond te gaan. Een stofzuiger zuigt zowel de bedwantsen als de eitjes op.

3. Ontsmetten met alcohol

Je kunt bedwantsen ook bestrijden met besmettingsalcohol. Het is echter wel van belang hoeveel alcohol er in het middel zit. Het ongedierte sterft niet van een te laag alcoholpercentage.

4. Speciale spray

Er is speciale bedwantsenspray op de markt. Met de spray kun je bedwantsen effectief bestrijden. Het is hierbij wel belangrijk dat je geen plekjes vergeet.

5. Isoleer een ruimte

Heb jij bedwants aangetroffen in een ruimte? Isoleer deze ruimte dan zoveel mogelijk. Zo voorkom je dat de bedwants zich kan verspreiden.

6. Gebruik tea tree olie

Bedwantsen kunnen niet tegen de sterke tea tree olie. Maak je huis hier dan ook grondig mee schoon wanneer jij last hebt van dit ongedierte.

7. Silicagel

Deze kristallen tref je vaak aan in verpakkingsmateriaal. Om bedwantsen te bestrijden, kun je deze vermalen en verspreiden door de ruimte waar de bedwants zit. Pas wel op dat je het goedje niet inademt.

8. Invriezen

Bewantsen kunnen niet tegen extreme kou. Om van het ongedierte verlost te worden, kun jij bijvoorbeeld kleding enige tijd in de vriezer bewaren.

9. Gebruik een stoomreiniger

Een stoomreiniger werkt goed tegen bedwantsen. Dit komt met name door de warmte. Gebruik de reiniger net zo lang tot de bedwantsen niet meer bewegen.

10. Schakel een bestrijder in

Wil jij er zeker van zijn dat je verlost wordt van bedwants? Laat bedwantsen dan bestrijden door een professionele ongediertebestrijder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*