Met je telefoon slapen: schadelijk of niet?

telefoon slapen

We leven in het tijdperk van de mobiele telefoon en mobiele abonnementen vergelijken is belangrijk. we willen natuurlijk goedkoop uit zijn, want we gebruiken onze telefoon namelijk nogal veel. We verlaten ons huis niet zonder onze telefoon op zak en mocht de accu onverhoopt leeg raken onderweg dan raken we nog net niet in paniek. Wanneer we slapen, hebben we het ding het liefst binnen handbereik. Maar is dit wel zo gezond? Er wordt nog steeds veel onderzoek gedaan naar de effecten van de stralingen van telefoons.

Waarschuwingen

Er wordt wel gewaarschuwd voor straling van je telefoon. Het zou kanker veroorzaken en het zou de vruchtbaarheid van de man kunnen verminderen. Vanwege deze redenen wordt er vaak aangeraden om je telefoon uit te zetten of deze minstens een meter van jezelf vandaan te plaatsen. Ook wordt geadviseerd het internetverkeer uit te zetten.

Brandgevaar

Niet iedereen is er echter van overtuigd dat de stralingen van de telefoon schadelijk zijn. Bovendien, hoeveel straalt een telefoon eigenlijk uit wanneer deze niet gebruikt wordt? Mocht je nu denken: ‘Misschien is het niet schadelijk, dus ik neem het risico wel en leg mijn telefoon naast me neer’, denk dan nog een keer. Er zijn namelijk genoeg redenen om niet met je telefoon te slapen, of de straling nu invloed heeft of niet. Wanneer je bijvoorbeeld je telefoon oplaadt en deze op je bed of onder je kussen legt, dan kan je telefoon behoorlijk opwarmen. Dit kan rode plekken veroorzaken op je huid. Het kan zelfs zo ver gaan dat je tweedegraads brandwonden oploopt of dat je kussen in de fik vliegt. Hartstikke gevaarlijk dus.

Een verstoord slaapritme

Je telefoon dus maar op je nachtkastje laten liggen? Het beste is eigenlijk om je telefoon gewoon helemaal uit je slaapkamer te bannen. Onbewust ben je namelijk rusteloos wanneer je telefoon naast je ligt. Je hebt het constante gevoel van anticipatie. Misschien stuurt iemand je een berichtje of staat er een interessant bericht op Facebook. Hierdoor slaap je ’s nachts lichter. Het kan zelfs je hele slaapritme in de war gooien. Laat je telefoon dus lekker in de woonkamer liggen of zet het ding uit. Vergeet dan echter niet een wekker te kopen. Wie gelooft je namelijk als je zegt dat je je hebt verslapen omdat je telefoon uit stond? Want wie zet er anno nu nog zijn telefoon uit? Niemand toch?

Vergelijk Sim only

Naast het feit dat het verstandig is om je telefoon uit te zetten ‘s nachts, is het ook verstandig om mobiele abonnementen vergelijken. Niet alleen voor een betere nachtrust maar ook voor lagere maandlasten. Vergelijk sim only om te kijken welk abonnement het beste bij je past.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*