Slapen op een waterbed

Slapen op een waterbed

Tegenwoordig kan iedereen voor weinig geld op water slapen. Maar waarom willen mensen graag een watermatras? Lees hieronder de 5 redenen om voor een waterbed te kiezen.

1. Bepaal zelf de temperatuur

In de winter kan het flink koud worden in de slaapkamer. Extra dikke dekens worden uit de kast gehaald om ervoor te zorgen dat het bed lekker warm wordt. Maar als je in bed stapt dan is deze vaak nog heel koud. Dit probleem heb je niet bij een waterbed. Dankzij een waterbedverwarming blijft het bed altijd op temperatuur.

Tevens zit er een thermostaat bij zodat je zelf de temperatuur kunt instellen. Kies voor lekker warm in de winter en heerlijk koel in de zomer. Bij een tweepersoons watermatras met twee verwarmingselementen en een thermo scheidingswand, kunnen jij en je partner zelf de temperatuur instellen.

2. Geen last van drukpunten

Door het slapen op een matras met water heeft het lichaam geen last van drukpunten. Dit is ideaal voor mensen met rugklachten. Het waterbed staat namelijk bekend om het positieve effect op rugklachten.

3. Betere slaaphouding

Omdat je op water slaapt heb je volledige ondersteuning. Hierdoor wordt slapen ontspannen, zonder te draaien of te woelen. Het resultaat: je wordt uitgerust en fit wakker.

Zwevend slapen

4. Hygiënisch en antiallergisch

In tegenstelling tot gewone matrassen kan een watermatras geen vocht, bacteriën of andere stoffen opnemen. Hierdoor heb je geen last van stof, zweet, bacteriën, huisstofmijt en dergelijke. Dit zorgt ervoor dat een watermatras veel langer meegaat en krijg je een garantie van 5 jaar. Tevens is een watermatras ideaal voor mensen met een allergie.

5. Lange levensduur

Het ligcomfort van een watermatras blijft altijd gelijk, omdat je ligt op water. Je ligt niet op veren, pockets of latex zoals bij gewone matrassen. Bij gewone matrassen kan er kuilvorming plaatsvinden. Vaak gebeurt het dat een matras zachter wordt of verder inzakt. Bij een watermatras blijft de stabilisatie altijd hetzelfde vanwege het water.

Je geniet daarom altijd van een langere levensduur bij een watermatras.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*