Slapen met de nieuwste trendkleuren

slapen met de nieuwe trendkleuren

Tweemaal per jaar presenteert Pantone (het bedrijf achter de kleurcoderingen) een rapport met de nieuwste trendkleuren van het komende seizoen. Tijdens de Fashion Week werden de kleuren toegepast op mode. Maar je zou ze natuurlijk ook kunnen toepassen in je interieur! Daarom ging ik opzoek naar slaapkamerinspiratie in dé kleuren van lente.

Alle trendkleuren op een rijtje

In het trendrapport van Pantone zijn 16 kleuren opgenomen die gelden als dé trendkleuren van lente. De kleuren worden beschreven met benamingen als Toasted Almond, Dusk Blue en Lavender Herb.

Je slaapkamer in een trendkleur

Ben je van plan om je slaapkamer binnenkort op te knappen en te voorzien van een nieuwe kleur? Kies dan één van deze trendkleuren. Of een combinatie daarvan. Want volgens Pantone past de kleur Aquamarine bijvoorbeeld perfect bij Glacier Grey en Marsala en gaat Lavender Herb goed samen met Toasted Almond. Je hoeft niet direct alle muren te schilderen, want je zult zien dat je ook met beddengoed en accessoires deze trendkleuren in je slaapkamer kan brengen!

Om je een indruk te geven hoe je slaapkamer eruit kan zien in de nieuwste trendkleuren van lente  heb ik bij alle kleuren een bijpassende slaapkamer gezocht.

Aquamarine, Scuba Blue, Lucite Green & Classic Blue

Kleuren alsof je in een onderwaterwereld leeft. Een kleur als Classic Blue geeft je slaapkamer een harmonieuze, kalme uitstraling, terwijl het mintgroene Lucite Green koel en verfrissend is!

Toasted Almond, Strawberry Ice, Tangerine & Custard

Toasted Almond is een warme. tijdloze, natuurlijke kleur die in geen enkele slaapkamer misstaat. Toasted Almond vormt een spannende combinatie met Strawberry Ice, wat op zichzelf een warme en charmante kleur is. Ook Tangerine, een oranje kleur die je doet denken aan sinaasappels, is een gedurfde kleur voor in de slaapkamer, maar maakt net zo vrolijk als Custard, een ontspannende, zonnige kleur!

Marsala, Glacier Grey, Dusk Blue & Treetop

Marsala is door Pantone uitgeroepen als de kleur van het jaar! De sensuele roodbruine kleur, die aan de basis stond van de andere trendkleuren, heeft iets weg van een goede rode wijn. Glacier Grey is juist een tijdloze kleur, die goed combineert met een de meer aanwezige kleuren Dusk Blue en Treetop.

Woodbine, Sandstone, Titanium & Lavender Herb

Met Woodbine haal je de natuur in huis. Deze groentint doet denken aan een mix van bladeren, gras en groeiende planten: je kan de geur van vers gemaaid gras bijna ruiken bij het zien van deze kleur! Sandstone is gebaseerd op de kleur van zand en rotsen, terwijl Titanium een tijdloze grijstint is. Lavender Herb laat zich omschrijven als een creatieve kleur,die weer goed te combineren valt met andere trendkleuren, waaronder Toasted Almond.

Trendkleuren in meubels

Deze prachtige trendkleuren kun je ook toevoegen van meubelstukken of accessoires om je slaapkamer een persoonlijk tintje te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hangmat in een van de genoemde kleuren? Een hangmat, strategisch geplaatst in een hoek van de kamer of misschien zelfs hangend aan het plafond, kan een speelse en ontspannen sfeer creëren. Kies voor een hangmat in Lavender Herb voor een creatieve touch, of in Toasted Almond voor een meer aardse en rustgevende uitstraling. De hangmat is niet alleen een stijlvolle toevoeging, maar biedt ook de perfecte plek om te ontspannen met een boek of om even weg te dromen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*