Slaap lekker

slaap lekker

De een houdt van een hard bed, de ander van een zacht bed. Jij ligt liever op een waterbed, terwijl je buurman kiest voor een boxspring. Verschillende wensen vragen om verschillende mogelijkheden. Gelukkig zijn er genoeg comfortabele slaapsystemen op de markt, zodat iedereen een bed kan vinden die lekker ligt.

Proefliggen

De beste manier om erachter te komen welk slaapsysteem voor jou het beste is, is door het uit te proberen. En dat doe je als eerste in de winkel. Het lijkt misschien vreemd, maar je bent echt niet de eerste die in een beddenwinkel een bed al liggend uitprobeert. Het is immers de beste manier om erachter te komen of het prettig ligt.

Vaak bieden beddenspeciaalzaken je zelfs de mogelijkheid een matras of bedbodem thuis uit te proberen. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Niets is vervelender dan dat je de investering hebt gedaan en na twee weken blijkt dat die rugpijn maar niet overgaat…

Ga vooral bij het proefliggen in de winkel in díe houding liggen, die je thuis gewend bent. Zo kun je het beste voelen of het matras en de bedbodem lekker liggen.

Probeer ook zoveel mogelijk verschillende bedsystemen uit, zodat je duidelijk voor jezelf kunt bepalen wat je wel en niet prettig vindt. Zoals een stevig of juist zacht matras, een verstelbare lattenbodem of een spiraalbodem.

Bodem en matras

De meeste bedden hebben zowel een bedbodem als een matras. Behalve dat ze afzonderlijk optimaal moeten zijn, moeten ze ook samen een goede combinatie vormen. Je hebt niets aan een verstelbare bedbodem als je matras niet flexibel genoeg is om mee te buigen. En je matras kan nog zo goed liggen, maar als je bedbodem niet de juiste ondersteuning geeft, zul je zeker niet ontspannen slapen.

Let er bovendien op dat zowel je bedbodem als je matras voldoende ventileren. ’s Nachts verlies je namelijk zo’n 350cc aan vocht en dat moet wel goed kunnen worden afgevoerd. Ventileert je bed niet voldoende, dan wordt je bed klam en daardoor een paradijs voor bacteriën en schimmels.

2 in 1

Een slaapsysteem dat bestaat uit een bedbodem en matras, is de comfortabele boxspring, ook wel ‘hotelbed’ genoemd. Eigenlijk bestaat een boxspring uit twee op elkaar liggende matrassen: het onderstaande matras dient als bedbodem en het bovenste heeft de functie van matras. Doordat de veren uit het ondersteunende ondermatras reageren op het bovenmatras, wordt er een optimaal comfort gecreëerd. Bovendien zorgen de ruimte tussen de veren voor een goede ventilatie.

Wil je comfort en een behaaglijke temperatuur in een? Kies dan voor een waterbed. Behalve dat een waterbed goede ondersteuning geeft, kan de temperatuur geregeld worden. En dat is natuurlijk heerlijk tijdens de winter!

bron: https://woonaanrader.nl/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*