Scandinavische slaapkamer inrichting

scandinavische slaapkamer inrichting

Scandinavië spreekt tot de verbeelding van heel wat mensen. Het is enerzijds duister en koud, en anderzijds vrolijk en hedendaags. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een Scandinavische wooninrichting blijft aantrekken. Ga op zoek naar leuke meubelen en accessoires om van jouw slaapkamer interieur een lekker warm nest te maken.

Hout en andere natuurlijke materialen

Scandinavië heeft een overvloed aan hout en het wordt er in elke kamer gebruikt. Jouw Scandinavisch slaapkamer interieur mag dan ook gerust van veel hout voorzien worden. Denk in de eerste plaats aan houten meubelen. Kies voor licht hout met een mooie houtstructuur. De houten vloer mag eventueel wit geschilderd worden of een witte patine-laag krijgen. Kies voor een dik wollen vloerkleed en warme dekens en spreien. Natuurlijke materialen stralen een warme sfeer uit waardoor je je onmiddellijk behaaglijk voelt.

Lichte kleuren

Scandinavië is bekend om zijn lange en koude avonden. Daarom gebruikt men er veel lichte kleuren. Wit of gebroken wit zijn de hoofdkleuren in een Scandinavische slaapkamer. Combineer dit met licht grijs. Hou het niet bij deze koele kleuren maar gebruik ook beige en hout. Hier en daar mag je een een paar toetsen in pastelkleuren aanbrengen: poederkleurig roze, vaal blauwgrijs of heel licht groen-grijs bijvoorbeeld. Zo krijg je een warm en sfeervol interieur.

Etnische prints

De Noord-Europese landen zijn specialisten in het maken van etnische stoffen. Grof geweven vloerkleden met grote ruiten, strepen of geometrische vlakken komen heel goed tot hun recht in je Scandinavische slaapkamer. Kies voor je dekbed eveneens etnische motieven, zodat de verschillende stoffen bij elkaar aansluiten. Als je het speels wilt houden, kun je kiezen voor motieven die verwijzen naar dennenbossen, herten en winterse toestanden.

Je verlichting in je Scandinavische slaapkamer

Denk ook bij je verlichting aan een Scandinavische stijl. Kies vooral voor een warme en gezellige look. Er zijn heel wat houten armaturen en lampenkappen met houten lamellen. Scandinaviërs staan erom bekend zeer vooruitstrevend te zijn. Daarom mag je zonder problemen voor je Scandinavische slaapkamer design verlichting kiezen. Grote lampenkappen van gevouwen papier of kunststof structuren kunnen perfect. Ook de draadlampen met zichtbare lichtbron zijn heel erg in. In een Scandinavisch interieur is het de kunst om lichte kleuren en warme lichtbronnen op een stijlvolle manier met elkaar te combineren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*