Nieuw bed en toebehoren kopen | 3 tips voor de perfecte keuze

Nieuw bed en toebehoren kopen.v1

Een nieuw bed van Weidswonenenslapen kopen kan best wel een beetje lastig zijn. Wist je dat je ongeveer een derde van je leven in bed doorbrengt? Die tijd wil je natuurlijk wel doorbrengen op een comfortabel bed. Een bed die alle spieren zorgvuldig ondersteunt en jou een fijne nachtrust schenkt. Een goede nachtrust behoort tot één van de belangrijkste levensbehoeftes van de mens. Samen met eten en drinken hebben wij slaap nodig om te overleven. Zonder voldoende slaap kan de mentale- en fysieke gezondheid enorm achteruit gaan. De weerstaand wordt minder, de stofwisseling vertraagt, je raakt depressief en bij heel veel slaaptekort kunnen er zelfs hallucinaties ontstaan. Geen wonder dat wetenschappers het belang van een goed bed zo benadrukken.

Maar waar moet je op letten als je een nieuw bed en toebehoren koopt? Wij geven 3 tips voor de perfecte keuze!

1.    Het ‘perfecte’ bed bestaat niet

Ben je al tijden op zoek naar het perfecte bed en lukt het maar niet om deze te vinden? Dan wordt het hoog tijd om je verwachtingen wat bij te stellen. Het perfecte bed op matras bestaat simpelweg niet. Er bestaat geen kant-en-klare oplossing die bij iedereen past. Er zijn allemaal verschillende combinaties die voor jou een goede nachtrust kunnen creëren. Houd je daarom ook niet vast aan een specifiek idee hoe het bed en matras eruit moet komen te zien. Laat je adviseren door een verkoper en neem de tijd om alle verschillende combinaties uit te proberen.

Bij de aanschaf van een nieuw bed, matras, hoofdkussen of dekbedden 4 seizoenen van Weidswonenenslapen spelen meerdere factoren een belangrijke rol. Denk hierbij aan lichaamsgewicht, lengte en je slaaphouding. Omdat dit voor iedereen anders is, beschik je dan ook over heel veel verschillende keuzes op het gebied van bedden en slaapsystemen. Zo is er voor ieder wat wils te vinden.

2.    Test de ligging van een bed uit

Je kunt pas oordelen over de kwaliteit van het bed als je een zogenaamde ligtest hebt gedaan. Schaf dan ook nooit een bed aan voordat je deze een keer uitgeprobeerd hebt. Bovendien zijn de verkopers in beddenspeciaalzaken gespecialiseerd in het beoordelen van jouw lighouding. Zij kunnen, zodra je op een bed en matras plaatsneemt, direct oordelen of jouw houding in orde is en of deze minder schadelijk voor het lichaam is.

Onthoud wel dat je huidige lichamelijke klachten nooit allemaal zullen verdwijnen door de aanschaf van een nieuw matras. Dit is een fabeltje. Deze is waarschijnlijk ontstaan doordat fysieke ongemakken wel degelijk kunnen optreden bij een slecht matras. Wanneer alle ongemakken die je momenteel ervaart door het bed komen, is het inderdaad mogelijk om dit op te lossen met een nieuw matras.

Let op: zorg er tijdens de ligtest altijd voor dat je ook direct de hoofdkussens mee test, zo kan de verkoper de gehele ligging zien en waar nodig adviseren.

3.    Doe inspiratie op

Voordat je een speciaalzaak binnenstapt is het eerst belangrijk om voldoende inspiratie op te doen. Zoek daarom online naar de verschillende slaapcombinaties en lees over de voor- en nadelen van bepaalde materialen en diverse bedden. Alle matrassen, lattenbodems en bedden beschikken over hun eigen eigenschappen op het gebied van wasbaarheid, vocht- en warmteregulering en allergieën. Zet jouw persoonlijke voorkeuren alvast op een rijtje, zodat een verkoper jou straks beter en sneller kan adviseren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*