Kan ik geld lenen voor nieuwe slaapkamer meubels?

nieuwe slaapkamer meubels

Als je geld wilt lenen om nieuwe meubels aan te schaffen heb je over het algemeen twee mogelijkheden; je kunt kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Welke soort lening je kiest is helemaal afhankelijk van je persoonlijke situatie en dit verschilt per persoon. Wil je de terugbetaling bijvoorbeeld liever verspreiden over een periode langer dan een jaar? Dan zou een persoonlijke lening goed bij je kunnen passen. Heb je echter de mogelijkheid om de lening binnen een paar maanden terug te betalen? Dan is een doorlopend krediet misschien een betere optie.

Een persoonlijke lening afsluiten

Een persoonlijke lening wordt over het algemeen afgesloten om diverse aankopen te kunnen financieren. Je hoeft namelijk niet op te geven waarom je geld wilt lenen. De aanschaf van nieuwe meubels zou hier dus ook onder kunnen vallen.

Als je een persoonlijke lening afsluit kun je het aanschaffen van de meubels over verschillende jaren verspreiden. Alles wordt vooraf bepaald bij een persoonlijke lening. De looptijd van de lening, hoeveel je terug moet betalen en wanneer de aflossing precies betaald dient te worden. Het bedrag blijft gedurende de gehele looptijd hetzelfde.

Een persoonlijke lening afsluiten

Doorlopend krediet afsluiten

Wil je een doorlopend krediet afsluiten voor de aanschaf van nieuwe meubels? Dan wordt er alleen van tevoren een kredietlimiet bepaald. Afgezien daarvan ligt er verder niets vast. De rente bij een doorlopend krediet is variabel. Dit is noodzakelijk, omdat er immers geen maximum looptijd is.

De rente van een doorlopend krediet ligt over het algemeen hoger dan de rente van een persoonlijke lening. Daar staat wel tegenover dat je bij een doorlopend krediet veel meer flexibiliteit hebt. Je kunt geld blijven opnemen totdat je kredietlimiet is bereikt. Je kunt aflossen wanneer je wilt en wanneer je dit hebt gedaan kun je het geld gewoon weer opnemen.

Je zou een doorlopend krediet kunnen zien als een geldreserve die permanent is. Je hebt immers altijd een som geld waarover je kunt beschikken. Afhankelijk van de hoogte van je kredietlimiet, moet je wel op bepaalde tijdstippen terugbetalen, zodat je weer op nul terecht komt.

Snel weer schuldenvrij

Een doorlopend krediet is dan misschien iets duurder dan een persoonlijke lening, maar als je op korte termijn het krediet terug kunt betalen, dan heb je ook geen openstaande schulden en dat is wel zo fijn. Als je een persoonlijke lening afsluit heb je minimaal een looptijd van 12 maanden tot 15 jaar. Kun je de aankoop van nieuwe meubels terugbetalen binnen drie maanden, kun je altijd kijken welke optie financieel het meest voordelig is.

Heb je nieuwe meubels nodig, maar is het niet dringend? Je kunt er dan misschien beter voor kiezen om het bedrag dat je nodig hebt bij elkaar te sparen, voordat je een lening afsluit. Of misschien heb je nog wat spaargeld op je rekening staan waar je gebruik van zou kunnen maken, Is de aanschaf van nieuwe meubels echt niet uit te stellen? Doe dan goed onderzoek naar de mogelijkheden die je hebt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*