Dagje in bed blijven liggen? 4 ultieme relax tips!

Dagje in bed blijven liggen? 4 ultieme relax tips!

Iedereen heeft wel eens het gevoel dat het allemaal te veel is. Dat je hoofd zó vol zit dat je het gevoel hebt uit elkaar te knappen. Op dat moment wil je misschien niets liever dan de hele dag in bed blijven liggen. Eventjes ontsnappen aan de drukte, jezelf terugtrekken en me-time inplannen. Geef gerust toe aan dit gevoel. Een dagje in bed blijven liggen en ontspannen is soms precies wat je nodig hebt om je batterijtje op te laten. Zo kan je er weer een hele week tegenaan.  

Het vooruitzicht om de hele dag in bed te liggen is voor de één heel aantrekkelijk en voor de ander hun grootste nachtmerrie. In dit artikel geven we echter 4 ultieme relax tips om er een waar feestje van te maken. Dus lees snel verder en geniet binnenkort volop van me-time in de slaapkamer.

1.    Laat de boel de boel

Allereerst is het belangrijk om je hoofd zo leeg mogelijk te maken. Denk niet aan de was die op je ligt te wachten of de vloer die nodig gedweild moet worden. Ga ook niet piekeren over het werk of over familiezaken. Leef nu. Concentreer je op je ademhaling en probeer in het moment te blijven.

Ook zorgen over alledaagse dingen zijn op dit moment niet nodig. Een makkelijke maaltijd bestellen bij Bulton is zo gedaan, dus ook over het eten hoef je je niet druk te maken. Laat de boel de boel en schud even alle stress van je af. Dat is de eerste stap naar succes!

2.    Doe iets waar jij blij van wordt

De hele dag in bed blijven liggen betekent natuurlijk niet dat je alleen maar mag slapen. Doe daarom gerust iets waar jij blij van wordt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een spannend boek lezen? Of tekenen? Dingen waar je normaal gesproken niet aan toe komt en die nu een welkome afleiding voor alle stress zijn.

Wil je je gedachten ordenen? Kies er dan voor om wat lijstjes te maken. “Wat eten we vanavond?” is een goed uitgangspunt om boodschappenlijstjes voor meerdere weken te maken. Of schrijf op wat je dwars zit en hoe je dit wilt aanpakken. Door ruimte in je hoofd te maken, zal je merken dat het na deze relaxdag allemaal een stuk minder zwaar voelt.

3.    Haal verloren slaap in

Slaap je al weken slecht door stress of een veeleisende baan? Haal die verloren slaap dan vandaag in. Slaap is één van de belangrijkste levensbehoeftes van de mens. Zonder voldoende slaap functioneer je niet. Vergelijk het maar eens met eten. Zonder voeding zou je niet kunnen functioneren. Alleen zijn daar eenvoudigere oplossingen voor te vinden. Online eten bestellen bij Butlon kan al veel zorgen uit handen nemen. Er is echter niemand die jouw nachtrust over kan nemen. Maak dan ook dankbaar gebruik van deze relaxdag in bed en slaap bij. Zo voel je je zowel lichamelijk als geestelijk een stuk sterker.

4.    Schakel de hulp in van je partner

Woon je samen en zit je er echt even doorheen? Geef dit dan ook eerlijk toe aan je partner. Leg uit dat je het liefst de hele dag in bed blijft liggen en aan jezelf wil denken. Hij of zij kan jou vervolgens voorzien van de nodige hapjes en drankjes, zodat je even tot rust kan komen. Sluit de dag af met eten bezorgen in de buurt van Enschede en verwen elkaar met de lekkerste (fastfood) gerechten. Opgeladen en wel!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*