Matrassen soorten

matrassen

Verschil tussen matrassenEen matras maakt het verschil tussen een goede of slechte nachtrust. Belangrijk is dat u de matras vindt die het beste bij uw slaaphouding past. Een te hard matras zorgt ervoor dat u echt op uw bed licht waardoor u pijn kan krijgen in uw onderste heup. Een te zacht bed zal ervoor zorgen dat uw houding in het matras zakt, dit merkt u vooral door veel last in de nek.

Nettobed biedt een brede variatie aan matrassen, wij proberen voor al uw wensen de beste te selecteren. Alvast een klein advies:

Pocketvering en binnenvering matrassen

Veringsmatrassen bevatten stalen veren in het binnenwerk, het klinkt eng, maar in 2000 beschikte de meeste huishoudens over dit type. Bij de pocketvering zijn er heel veel kleine veren (5cm doorsnee) die ondersteuning leveren, bij het normale binnenveringsmatras zijn dit vooral grotere veren.  Het brengt een aantal voordelen met zich mee zoals goede vochtregulatie en een prima ventilatie.

Latex voor een ademend effect

De kleine celstructuur van een latex type matras zorgt ervoor dat het bed een zeer ademende werking krijgt. Hierbij ontstaat namelijk door de ligging van de slaper een neerwaartse druk op het matras. Tijdens het bewegen in de slaap zullen plekken weer terug vormen waardoor er een opwaartse druk ontstaat. Hierdoor ademt het bed wanneer u draait!

Een variant op het latex matras is het koudschuimmatras. Dit is nu de nieuwste technologie op het gebied van onze matrassen. Het heeft een modernere celstructuur en past zich beter aan aan het bed of de bedbodem waar het op ligt. Het is sterk en flexibel en daarom goed te gebruiken als allround matras.

Traagschuim dat zich aanpast aan uw lichaam

Wilt u echt op rozen slapen? Dan kunnen wij u traagschuim aanbevelen. Dit is een hoogkwaliteit schuimmatras dat door een speciaal laagje soepeler kan worden. Uw lichaam straalt een bepaalde warmte uit, dit matras reageert hierop door slapper te worden, grote drukpunten worden daarom weggenomen. Wel adviseren wij u om eens langs te komen om te testen of dit matras iets voor u is.

Polyeter matrassen

Deze matrassen hebben een kern van schuim, en zijn in verschillende types duurzaamheid te verkrijgen. Dit wordt bepaald door het aantal grondstoffen per vierkante meter polyeter, oftewel de SG-waarde. Wij bevelen u als u er dagelijks op wilt slapen een SG aan van 35 of hoger. Lager kan worden gebruikt voor logeerbedden of kinderbedden, waar minder gewicht op ligt. Deze matrassen zijn licht in gewicht en daarom erg handzaam.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*