Laat je slaapkamer groter lijken: 5 tips

Laat je slaapkamer groter lijken

In de slaapkamer breng je de meeste tijd door in huis. Hoewel niet iedereen gezegend is met een prachtig grote slaapkamer, zijn er wel een aantal dingen waardoor je je slaapkamer groter laat lijken. Zo geniet je van meer ‘ruimte’ in je slaapkamer. Benieuwd hoe je dit doet? Lees hier 5 handige tips.

Tip 1: Kies voor lichte kleuren

Lichte kleuren doen wonderen in een kleinere slaapkamer. Zoals je je voor kan stellen zorgen donkere kleuren ervoor dat een ruimte aanzienlijk kleiner lijkt. Kies daarom voor lichte kleuren in de slaapkamer; laat je muren en plafond witten en zorg voor licht geschilderde kozijnen. De schilder is dus je beste vriend bij het groter laten lijken van je slaapkamer. Door meer projecten te combineren bespaar je op de schilderwerk prijzen.

Tip 2: Hang een spiegel tegenover het raam

Door een spiegel tegenover de ramen in je slaapkamer te hangen, wordt het licht van buiten gereflecteerd. Zo weerspiegelt de ruimte buiten en dit zorgt ervoor dat je slaapkamer groter lijkt. Naast een spiegel werkt het ook om met andere glanzende oppervlakken te werken, zoals hoogglans.

Tip 3: Ga slim om met verlichting

In een kleine slaapkamer is het essentieel om slim om te gaan met de verlichting. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om verlichting aan te brengen op verschillende hoogtes, waardoor je meer ruimte creëert. Ook is het belangrijk om de muren in je slaapkamer verlichten, zodat ze lichter lijken.

katten in slaapkamer

Tip 4: Breng zwevende elementen aan

Bij zwevende elementen moet je denken aan een hangstoel, of bijvoorbeeld een hangend kledingrek. Onder een zwevend element loopt de vloer door, waardoor je meer ruimte creëert in je slaapkamer. Een zwevend kledingrek is in een kleine slaapkamer daarom handiger dan kasten.

Tip 5: Less is more

Omdat een kleine slaapkamer al snel vol lijkt, is het goed om zo min mogelijk spullen in je slaapkamer te hebben. Daardoor lijkt je slaapkamer niet alleen ruimer, maar het zorgt ook voor minder afleiding waardoor je beter slaapt. Probeer kleine accessoires zoveel mogelijk buiten de slaapkamer te houden en maak van je slaapkamer een ruimte waar rust heerst en alleen de essentiële meubels aanwezig zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*