Een vloerkleed voor in de slaapkamer

Vloerkleed slaapkamer

Een slaapkamer hoort fris te zijn en dient rust uit te stralen. Een vloerkleed in een frisse, rustgevende slaapkamer zorgt voor een warm sfeergevoel. Op een stenen, houten of laminaatvloer kan een vloerkleed voor de juiste uitstraling zorgen. Alvorens je bedenkt welke vloerkleed het beste in de slaapkamer past, kijk eerst eens goed je kamer rond. Wat zijn de mogelijkheden en welke vloerkleden trend is helemaal van nu?

Meet eerst je kamer op, dan kleed kopen

Ben je verliefd op een bepaald soort kleed? En wil je per se dat vloerkleed in je kamer?

tip: meet eerst je slaapkamer op. Het zou jammer zijn om met je pronkstuk aan te komen en je slaapkamer blijkt te klein. Zonde dat je kleed bijna verplicht onder je bed wordt verstopt. Zorg altijd voor een goede afstand van de muur en kleed. Denk waarvoor je dat kleed graag wilde. Voor gezellige decoratie of voor warmte. Liefst allebei, als dat mogelijk is.

Duurzame vloerkleden

Tegenwoordig zijn de kleden van nu vaak vervaardigd van hoogwaardig kwaliteit. Welk materiaal je ook kiest: wol, viscose, zijde of katoen. Je betaalt voor duurzaamheid en daar kan een prijskaartje aan vastzitten. Bedenk wel dat je er jaren plezier van hebt, zonder te pluizen en dat de meeste vloerkleden goed te wassen zijn.

Stem je vloerkleed af op je slaapkamerinterieur

Is je slaapkamer ruimtelijk en heb je veel wit tinten in je slaapkamer? Kies dan voor een bonte kleur vloerkleed. Het kleed springt er als het ware uit en is een eye -catcher voor je slaapkamer. Is je kamer blauw, groen of lila, ga dan voor een wat rustiger exemplaar met structuur. Een kleed wat met zorg is uitgekozen, maakt jouw kamer helemaal persoonlijk.

Durf te combineren en kies voor meerdere kleinere kleden

Ben je een expert in uitproberen en wil je jezelf echt helemaal onderscheiden van alles wat normaal is, omdat het moet? Durf te combineren en ga voor meerdere kleden. Leg het grootste kleed onder en leg er meerdere dunne kleinere kleden overheen. Let wel op dat het geen torentje wordt, want buiten dat het geen gezicht is, kan je ook struikelen. Maak gebruik van een of twee kleinere kleden over een grote kleed.

Welk vloerkleed er ook in jouw slaapkamer komt, als jij het maar mooi vindt en er gelukkig en blij van wordt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*