Een inloopkast op de slaapkamer met paneelgordijnen

Paneel gordijnen

Een verticale of horizontale schuifkast met paneelgordijnen

Een slaapkamer is meestal niet zo groot en het plaatsen van een grote schuifkast is nogal ingrijpend.  Joke bedacht iets heel anders. Ze heeft al paneelgordijnen voor het raam in de woonkamer dus ze weet waarover ze praat. Haar slaapkamer is heel langwerpig en de liep al langer met de gedachte om een extra wand te plaatsen en een inloop kast te creëren. Vaak zijn deze wanden nogal duur en montage is een hele klus. Door gebruik te maken van paneelgordijnen is een schuifwand snel gerealiseerd, demp je het geluid in de slaapkamer en de panelen zien er veel sfeervoller uit.

Verticale Paneelgordijnen

Raamdecoratie

Bron: Raamdecoratieshop.nl

De slaapkamer van Joke is 4 meter breed. De boxspring met hoofdbord kan naar voren worden geschoven en komt later tegen de paneelgordijnen te staan. Tegen de achterwand kan ze de open kastruimte realiseren.  Ze heeft nog c.a. 1,2 meter loopruimte over en daar dan ze gemakkelijk  met een trekstang één of twee panelen wegschuiven om naar binnen te kunnen. Overdag is het nooit donker in de kast. Dit komt omdat de panelen lichtdoorlatend zijn. Dat spaart energie en is een leuke bijkomstigheid. Het mooie is tevens ook dat je paneelgordijnen in allerlei variaties kunt bestellen. Denk aan iets transparante panelen of ondoorzichtige panelen. Je kunt ook design paneelgordijnen laten maken. Zo kun je bijvoorbeeld de kleur van de gordijnen terug laten komen in het paneel of de werken met de kleuren van dekbedovertrekken.

Horizontale paneelgordijnen

Stel nu dat je slaapkamer vrij klein is en je toch een leuke afscheiding wil, dan zou je voor deze Nederlandse uitvinding kunnen gaan. Horizontale paneelgordijnen worden ook ‘Raamdivider‘ genoemd. Je kunt zonder tussen koorden bijna drie meter overbruggen. Door de panelen van onder af tot net boven ooghoogte te hangen, loopt het plafond door en blijft de slaapkamer optisch groter.  In het geval van Joke zou een nog groter ruimtelijk effect kunnen hebben. Als je meerdere kleuren panelen achter elkaar hangt, kun je spelen met de kleuren en geeft je de slaapkamer telkens een ander sfeerbeeld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*